Hvem skal løfte trofæet til sommer?

81A9280
Tilbage
16. marts 2024
Endelig ruller bolden igen i Gjensidige Kvindeligaen, hvor vi står overfor et historisk tæt slutspil.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Foto: HB Køge

Vinterpausen lakker mod enden, klubberne har været gennem et transfervindue, og nu skal tingene afgøres på grønsværen. Trupperne, der skal kæmpe om metal samt pladserne fra nummer 4-6, ser en del anderledes ud end dem, der afgjorde grundspillet i efteråret. Du kan genlæse Verner Bagers vurdering af, hvilke klubber der står stærkest efter vintertransfervinduet her.

 

Tæt i top 3

Når der på søndag fløjtes op til kamp i slutspillet, er det med tre hold på de øverste placeringer med kun ét point, der skiller dem. Brøndby er at finde på 1. pladsen, mens FC Nordsjælland og HB Køge kommer lige efter – her er det kun målscoreren, der adskiller de to klubber. De fleste vil nok mene, at det er mellem disse tre klubber, at medaljerne skal fordeles, men med fem point fra HB Køge og FC Nordsjælland ned til Fortuna Hjørring og 7 ned til Kolding, kan netop de to klubber med et stærkt slutspil også blande sig i medaljestriden. Hele stillingen kan du se her.

Dermed skal de tredobbelte mestre fra HB Køge oppe sig, hvis det også skal blive til et fjerde mesterskab på stribe. Et af de områder, hvor de skal blive bedre, er i modstandernes felt. HB Køge formåede kun at komme på måltavlen 18 gange i 14 kampe. Desuden må de erkende, at de i de indbyrdes opgør mod netop Brøndby og FC Nordsjælland kun har hentet 4 ud af 12 mulige point – det samme har i øvrigt FC Nordsjælland. Derimod har Brøndby hentet 9 ud af 12 mulige, og da det meget vel kan være de indbyrdes opgør, der bliver tungen på vægtskålen om mesterskabet, skal både FC Nordsjælland og HB Køge være skarpere her.

Nogen vil måske mene, at FC Nordsjælland lidt overraskende er at finde på 2. pladsen, men med deres pokalsejr i 2023, var der nogle tegninger til noget stort, hvilket de har gjort alvor af i grundspillet. Kombinationen af unge talenter krydret med nogle erfarne spillere på centrale positioner ser ud til være en opskrift, der virker. Sidste men ikke mindst har man i Emilía Kiær Ásgeirsdóttir en farlig angriber, som har tegnet sig for 9 ud af holdets 20 mål i efterårets grundspil.

Brøndby har overvintret på 1. pladsen. Dog har de nok brugt starten af vinterpausen på at ærgre sig over, at pointforskellen ikke var større, da de i grundspillets sidste kamp tabte hjemme 2-3 til FC Thy-Thisted Q, som på det tidspunkt ikke havde meget at spille for, da det stod klart, at de skal spille Kvalliga her til foråret. Brøndby var som skrevet stærke i de indbyrdes opgør – især mod HB Køge, hvor det blev til to sejre. De vil dog kigge på deres målscore og kunne se, at de lukker væsentlig flere mål ind end både FC Nordsjælland og HB Køge, hvorfor man godt kunne forestille sig, at Per Nielsen har brugt pausen til at kigge på defensiven. Noget der måske har givet pote, da de i sidste weekend slog Kolding ud af pokalkvartfinalen med 2-0.

 

Forfølgerne til medaljerne

Fortuna Hjørring og Kolding IF ligger lidt efter de tre tophold og vil kigge ind i et forår, hvor de begge vil håbe på mere stabilitet end i efteråret, hvis de skal gøre sig forhåbninger om medaljer. Spændende bliver det også at se, hvordan Fortuna Hjørring kommer til at klare sig uden skarpretter Rikke Dybdahl og kreatør Signe Baattrup – sidstnævnte er skiftet til AGF. I det hele taget har Fortuna Hjørring skiftet pænt ud i truppen, hvilket bliver spændende at følge. Både Fortuna Hjørring og Kolding fik ikke den bedste optakt til slutspillet, da de begge tabte deres pokalkvartfinaler. Kolding tabte til Brøndby som skrevet og Fortuna Hjørring måtte se sig slået af AGF.

Sidste hold i slutspillet er AGF, som endelig er at finde blandt de seks bedste hold, hvilket de har kæmpet en del år for at nå. Derfor var glæden stor, da det blev en realitet i efteråret. Med indkøbet af Signe Baattrup til den kreative del af midtbanen bliver det interessant at følge århusianerne i dette slutspil, da de for en gangs skyld kan spille frit, da de ikke har en ”nedrykningsstreg” at kigge efter. AGF Har 10 point op til 3. pladsen, så meget skal deres vej, hvis der skal medaljer til smilets by.

 

Første runde sparkes i gang i morgen:

13:00 HB Køge - AGF (TV3 Sport)

13:00 Kolding IF - Brøndby IF (Viaplay)

14:00 Fortuna Hjørring – FC Nordsjælland (Viaplay)