Danske klubber får stor økonomisk kompensation efter VM for kvinder

20230807FB K795
Tilbage
15. marts 2024
Over halvanden million kroner bliver tildelt 37 danske elite- og breddeklubber efter Danmarks deltagelse i VM 2023 for kvinder
Der kan ikke findes nogle resultater.

Foto: fodboldbilleder.dk

VM i Australien og New Zealand var på mange måde historisk med et rekordstort billetsalg på 1,4 millioner. Vores eget kvindelandshold nåede helt til ottendedelsfinalen mod værtslandet foran hele 76.000 fans på Stadium Australia.

Historien om VM fortsætter i 2024, hvor danske klubber nu modtager betydelige beløb som kompensation for Danmarks deltagelse i slutrunden.

I alt er 228.194 amerikanske dollars - svarende til ca. 1.563.000 danske kroner - blevet tildelt 37 danske elite- og breddeklubber. Se fordelingen af midlerne i skemaet i bunden af pressemeddelelsen.

Denne indsats sker for at anerkende og give støtte til de danske klubber, som lægger fundamentet for dansk kvindefodbold.

Mette Bach Kjær, bestyrelsesmedlem i DBU, glæder sig:
”Det er fantastisk at se, at FIFA anerkender værdien af vores kvindelandsholdets deltagelse og belønner danske klubber for deres bidrag til udviklingen af kvindefodbolden. Det glæder mig særligt, at disse midler ikke kun tilfalder eliteklubberne, men også kommer bredere ud i vores danske fodboldfællesskab. Dette er et skridt i den rigtige retning for at styrke kvindefodbolden på alle niveauer i Danmark, siger Mette Bach Kjær.”

Vigtigt for sammenhængskraft og solidaritet
DBU arbejder aktivt i UEFA for at sikre kompensation til landsholdsspillernes barndomsklubber, når spillerne skifter klub, ligesom det allerede gøres på herresiden.

Jesper Møller, formand i DBU, mener, at det er afgørende for dansk kvindefodbold generelt, at pengene fordeles ud til klubberne:

"Det er meget positivt, at FIFA nu direkte udbetaler penge tilbage til de danske elite- og breddeklubber, som har været en del af landsholdsspillernes karriere. Talentudvikling koster penge, men det skal betragtes som en investering, som klubberne bliver belønnet for. Dette er i tråd med vores sportsmodel, som også her viser sin betydning med hensyn til sammenhængskraft og solidaritet ved at tildele midler fra store turneringer til klubberne, der udgør fundamentet for vores fællesskab."

Kravene, som klubberne har skullet opfylde for at modtage pengene, er:

  1. Tilknytning af landsholdsspillerne under VM

Og/eller

  1. Spiller tilknyttet, mens spilleren var mellem 12 og 22 år

Fordelingen af udbetalingen til de danske klubber: