Danske klubber triumferer over nabolandene i ny turnering

425952882 865984232202432 8861348055768574188 N
Tilbage
12. februar 2024
AGF og FCN mødtes i finalen i nordisk turnering
Der kan ikke findes nogle resultater.

Foto: AGF

”Matchning med de bedste nordiske talenter”.

Således blev idéen og formålet med et nordisk mesterskab for U18-kvinder præsenteret af DBU i november. Turneringen repræsenterer et fælles nordisk initiativ med det overordnede mål at give spillerne international matchning.

I løbet af sidste weekend blev dette mesterskab afviklet, hvor AGF’s og FCN’s U19 hold (tilpasset aldersgrænsen i turneringen) repræsenterede Danmark.

Og netop denne repræsentation kan vi godt være stolte af, da AGF og FCN stod ansigt til ansigt i finalen, hvor De Hvii’ endte med at løbe afsted med sejren.

Men hvad betyder det for dansk fodbold, at triumfere overfor vores nabolande?

Anders Gerber, talentudviklingschef i DBU, siger: ”det er selvfølgelig rigtig positivt for dansk fodbold, at have to danske hold i finalen. Det er et udtryk for at vi står rigtig stærkt klubmæssigt og kan konkurrere på lige fod med klubberne fra Sverige, Norge og Finland. Ønsket med turneringen har været at matche spillerne med et internationalt perspektiv, så de kan udvikle sig og blive dygtige nok til at spille i Kvindeligaen”.

Målet om at give spillerne god matchning ser ud til at være vellykket, spørger man Steen Petterson, head of coaching i AGF: ”Når vi deltager i internationale stævner, er det netop med matching for øje og turneringen her var en rigtig god mulighed for at vurdere vores niveau. Sportsligt har vi oplevet en række spændende kampe med rigtig højt niveau. Jeg mener, at de danske hold har vist sig bedst taktisk og mest omstillingsparate, mens de svenske og norske hold har været lidt mere afventende og spiller i fast system, til gengæld er de generelt mere fysiske.”

Givende sportsligt såvel som personligt

Udover de sportslige gevinster har AGF’s spillere også haft udbytte på det personlige plan: ” At deltage i en turnering som denne, hvor man spiller tre kampe på fire dage, når man at være hele følelsesregistret igennem: man er presset, men man skal stadig præstere og det lærer spillerne rigtig meget af. De får øget selvtillid og lærer at tro på dem selv, hvilket vil være en værdifuld erfaring fremover, især når de står over for udfordringer i Kvindeligaen”, fortæller Steen.

Også FCNs Kasper Kurland, head of coaching, udtrykker positivitet omkring turneringen:

Det var bestemt gavnligt at deltage i turneringen. Vi er selvfølgelig glade og stolte over, at vi nåede finalen, men det var faktisk ikke det primære mål for os. I FC Nordsjælland har vi en klubfilosofi og strategi om at have stor fokus på vores yngre spillere. Derfor stillede vi med et meget ungt hold – faktisk det yngste i turneringen – med henblik på at blive overmatchet, så spillerne kunne få en masse erfaring og læring. Netop dette lykkedes i høj grad: spillerne fik god modstand og vigtig træning. De lærte også meget på det personlige plan gennem deltagelsen i finalen og det sociale samvær, der styrkede holdets sammenhængskraft".