FC MIDTJYLLAND KVINDEFODBOLD ER EN REALITET

2023 06 10 Vildbjerg Vs Østerbro 081
Tilbage
08. maj 2024
Pressemeddelelse fra FC Midtjylland
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: FC Midtjylland
Foto: Daniel Stentz

Lanceringen af FC Midtjyllands elite-kvindehold samt pige-talentsektor er en realitet. Det sker efter, at DBU og moderklubberne har godkendt overbygningsaftalen mellem FC Midtjylland og Vildbjerg SF med start den 1. juli 2024.


På et pressemøde den 15. august 2023 blev kvindefodbold annonceret som et nyt strategisk indsatsområde i FC Midtjylland.

Der er nu etableret en samarbejdsaftale om en overbygning mellem FC Midtjylland og Vildbjerg SF efter godkendelse af DBU, ligesom aftalen er blevet vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling i Vildbjerg SF og i de øvrige moderklubber, Herning Fremad og Ikast FC.Samarbejdsaftalen betyder, at FC Midtjylland overtager Vildbjerg SF’s licens, og dermed vil talentholdene U13, U14, U16 og U19 samt førsteholdet bære FCM-logoet fra den 1. juli 2024.

NYE MULIGHEDER I REGIONEN

FC Midtjylland er allerede aktive omkring pigefodbolden via klubbens flere end 140 samarbejdsklubber, men fra sommer accelereres engagementet, og der tages et afgørende skridt i udviklingen af pige- og kvindefodbold i regionen.

– Hele vores fundament hviler på at være et samlingspunkt for vores region, og vi ved, at stærke fællesskaber har en helt særlig værdi. Derfor har det længe været vores ønske, at pigerne samt kvinderne også fik mulighed for at dyrke fodbolden i et professionelt setup og med rollemodeller, de kan spejle sig i. Nu kan vi endelig sætte flueben ud for vores ambitiøse projekt, fortæller Marketing- & Supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær.

Foruden samarbejdsklubberne er FC Midtjylland også aktive i pigefodbold på idrætsfriskolen Guldminen og på Idrætsefterskolen ISI, som i forvejen samarbejder med Vildbjerg SF.

– Vi tager teten på at skabe de bedst mulige rammer, så vi kan animere endnu flere til at dyrke sporten, og sikre at de dygtigste piger kan accelerere deres udvikling lokalt. Det er vigtigt for os, at fundamentet udgøres af de talenter, som er her i regionen. De får nu muligheden for at udleve deres drøm.

Både senior- og ungdomshold skal fortsat bruge de gode faciliteter ved Vildbjerg Sport- og Kulturcenter, men det er ambitionen, at udvalgte kampe skal afvikles på MCH Arena i Herning.

STORE AMBITIONER

Preben Rokkjær fortæller om ambitionerne med FC Midtjyllands nyetablerede kvindehold, der – ligesom på herresiden – er tårnhøje.

– Vi har lagt en plan i flere etaper. Hvis alt går, som vi håber, spiller vi i Gjensidige Kvindeliga den 1. juli 2025, opridser han og fortsætter:

– Det er vores mål at skabe et hold, der spiller med i toppen af Danmarks bedste række og samtidig gør sig gældende i Europa. I samarbejde med de stærke kræfter i Vildbjerg skal vi videreudvikle et konkurrencedygtigt og bæredygtigt setup. Det kræver hårdt arbejde, og vi er klar over, at det kommer til at tage tid, men vi er 100% engageret, siger Preben Rokkjær.

Vildbjerg rykkede ud af 1. division i sidste sæson efter at have været mere eller mindre fast inventar i landets næstbedste række i ti år. Kvinderne har dog slået hurtigt tilbage og deltager i foråret i kvalifikationsspillet til 1. division, hvor de fire øverst placerede hold sikrer en plads i Danmarks næstbedste række til den nye sæson.

Det øgede engagement og den nye aftale glæder også Lars Ebdrup, Formand i Vildbjerg SF, som ser store muligheder i det nye fælles projekt.

– Vi er stolte af vores mangeårige arbejde med pigefodbolden, men den nye konstellation betyder, at vi nu kan drømme stort på seniorniveau. Vi er blevet mødt med respekt og interesse fra FC Midtjylland, hvilket har skabt en stor motivation for bidrage til udviklingen af vores fælles projekt.

– Vi vil gerne takke de mange mennesker, der har været en del af vores rejse, og det glæder os, at vi bevarer gode lokale kræfter i det nye projekt med FC Midtjylland.

Det sportslige setup i Vildbjerg SF i form af cheftræner Steen Gravgaard og sportschef Anders Madsen, fortsætter i spidsen for FC Midtjyllands kvindehold.

OM VILDBJERG SF

Vildbjerg er en klub, der har arbejdet dedikeret med kvinde- og pigefodbold og gået forrest på området i årtier, hvor man på både senior- og ungdomsniveau har adskillige år i landets bedste fodboldrækker.

Allerede nu er klubben på pigeungdomssiden langt fremme, hvor man gennem årene har skabt et af Danmarks bedste udviklingsmiljøer. Ved sidste licenstildeling blev Vildbjerg SF rangeret som nummer fem i DBU’s licenssystem.

Vildbjerg SF har gennem de senere år vundet flere DM-medaljer i U18 Ligaen, som fra denne sæson er ændret til U19, hvor holdet fortsat er at finde.

Talentarbejdet bliver en afgørende brik i udviklingen af FC Midtjyllands setup, hvor man vil værne om det solide fundament, der eksisterer i Vildbjerg SF.

– Vi går ind i det her projekt med en bevidsthed om, at vi skal værne om den stærke kultur og mentalitet, der eksisterer, samtidig med at vi vil udvikle en professionel klub med store ambitioner. Vi kommer med know-how fra alle grene af FC Midtjylland samt ressourcer, men skal samtidig gøre brug af Vildbjergs viden, og denne kombination er for os et stærkt aktiv. Vi kommer i fællesskab til at løfte pige- og kvindefodbolden i det midtjyske til nye højder, udtaler Preben Rokkjær.