Der er stadig spænding i Kvalligaen om de to pladser i Kvindeligaen

OB200750
Tilbage
02. maj 2024
Vi er halvvejs gennem Kvalligaen, hvor to hold har iført sig førertrøjen, men intet er afgjort endnu
Der kan ikke findes nogle resultater.

De seneste års slutspil i Kvalligaen har resulteret i, at mindst ét hold fra Kvindeligaen igen har taget en af pladserne i den bedste række. Dette kan stadig lade sig gøre, men lige nu skal man ned på 3. pladsen for at finde AaB, og på 5. pladsen for at finde FC Thy-Thisted Q, som netop var i Kvindeligaen i efteråret.

I toppen finder vi nemlig OB Q og B.93, som har samme antal point og derfor kun adskilles af målforskel - her er OB Q bedst. Fire point efter dem ligger AaB. Intet er dog afgjort, da vi i år er vidne til en yderst spændende Kvalliga, hvor alle på en god dag kan tage point fra alle.

Der er ingen tvivl om, at de tre øverste hold går benhårdt efter oprykning denne sæson, hvorfor deres indbyrdes opgør er yderst interessante og potentielt afgørende. De tre holds indbyrdes kampe afslører præcis, hvorfor stillingen er som den er. Både OB Q og B.93 har slået AaB, mens B.93 og OB Q spillede uafgjort i deres indbyrdes kamp. Det skal bemærkes, at AaB var på udebane i begge kampe og derfor har til gode at møde begge tophold hjemme i Aalborg. I AaB’s to første hjemmekampe har de fået 6 point og har en målforskel på 6-0, så det bliver ikke lette opgaver for OB Q og B.93.

Hvis vi kigger i den anden ende af tabellen, må vi nok erkende, at det bliver svært for nogle af holdene at spille med om de to pladser. Østerbro IF befinder sig på 4. pladsen og kunne med en god stime godt kæmpe med, men det lader til, at holdet har svært ved at præstere på udebane – det er blevet til to 4-0 nederlag de to gange, de har spillet på fremmed græs.

Næstved HG og FC Thy-Thisted Q ligger henholdsvis 9 og 7 point efter de to tophold og har derfor næsten udspillet deres chance. Det betyder dog ikke, at de ikke kan få en rolle i kampen om de to pladser. I seneste runde lykkedes det faktisk for de to hold at tage point fra både AaB og OB Q.

Anden halvdel af Kvalligaen sparkes i gang denne weekend.

Lørdag den 4. maj

Kl. 14:00: OB Q – B.93

Kl. 14:00: FC Thy-Thisted Q – Næstved HG

Kl. 14:30: Østerbro IF - AaB