Så går det løs igen!

Design Uden Navn (3)
Tilbage
30. marts 2023
En lang vinterpause er snart overstået og Danmarks bedste kvindelige fodboldrække starter endelig op igen
Der kan ikke findes nogle resultater.

Dog har enkelte hold tyvstartet en smule, da der har været spillet kvartfinaler og semifinaler i Kvindepokalen. Her viste FC Nordsjælland og Fortuna Hjørring, at de er klar til foråret ved at spille sig i pokalfinalen.

Inden vi kigger nærmere på de 6 hold, der skal kæmpe om guld, sølv og bronze, må vi lige et smut tilbage til efteråret med et kort resumé af, hvorfor stillingen ser ud som den gør.

Efterår 2022

De forsvarende mestre fra HB Køge fortsatte deres suveræne stil og titelforsvaret går efter planen. På trods af et overbevisende efterår, følger Brøndby IF godt med. Der er 7 point mellem de to hold. Det var ligeledes Brøndby IF der, som det eneste hold, formåede at tage point fra HB Køge, da de på hjemmebane vandt 1-0.

På 3. pladsen finder vi Fortuna Hjørring, som havde svært ved at finde stabiliteten i efteråret. Med til historien hører det sig, at de skiftede træner midtvejs. Fortuna Hjørring er henholdsvis 10 point efter Brøndby IF og hele 17 point efter HB Køge.

På de tre sidste pladser har vi FC Thy-Thisted Q, FC Nordsjælland og Kolding IF. Thyboerne startede sæsonen godt og lå i et godt stykke tid på 3. pladsen. Lige nu har de tre point op til lokalrivalerne fra Hjørring.

FC Nordsjælland og Kolding IF var til det sidste en del af kampen om den sidste billet til slutspillet. Faktisk blev det afgjort i sidste spillerunde med en nervepirrende duel på Ceres Park, hvor AGF og FC Nordsjælland krydsede klinger om den sidste slutspilsplads. En plads FC Nordsjælland fik med en 2-1 sejr.

Hvem slutter på podiet?

Vi kommer ikke udenom at HB Køge er storfavoritter til at forsvare titlen som danmarksmestre. Med 7 point ned til nærmeste forfølger, skal de have noget af et formdyk, for at pokalen ikke igen skal til Køge. HB Køge har været i aktion i Kvindepokalen, hvor de slog FC Thy-Thisted Q i kvartfinalen. Til gengæld måtte de se finalepladsen gå til Fortuna Hjørring, som over to kampe vandt 2-0 samlet. Spændende bliver det om netop semifinalerne er et tegn på at styrkeforholdet har ændret sig mellem de to klubber. Spændende bliver det også om HB Køge kan klare sig uden Kyra Carusa som er solgt til London City.

I kampen om sølv ligger Brøndby IF lunt i svinget med hele 10 point ned til Fortuna Hjørring. Brøndby IF har helt sikkert som ambition at forsøge at hente HB Køge på 1. pladsen og med to indbyrdes kampe, er det ikke en umulig mission. Brøndby IF’s foretrukne start 11’er fra efteråret er stadig intakt.

Fortuna Hjørring på 3. pladsen ser stærke ud, og der er ingen tvivl om at de har et moralsk overtag ift. HB Køge og Brøndby IF, da de slog sidstnævnte ud i pokalkvartfinalen og som skrevet tidligere slog HB Køge ud i semifinalen. Nordjydernes to mål mod HB Køge blev begge sat ind af nyerhvervelsen Rikke Dybdahl. Netop tilgangen af Rikke Dybdahl må anses som en klar forstærkning. Rikke Dybdahl kommer fra lokalrivalerne FC Thy-Thisted Q, og hun er lige nu på en delt 1.-plads på topscorerlisten ligesom hun blev topscorer i ligaen sidste sæson.

Ligesom sidste sæson har vi et felt under de tre øverste hold, som alle må have som ambition at indhente Fortuna Hjørring og kæmpe med om bronzemedaljerne. Inden slutspillet skydes i gang har FC Thy-Thisted Q på 4. pladsen tre point op til 3. pladsen. Herefter følger FC Nordsjælland som har 5 point op til bronzemedaljerne mens Kolding IF har 7 point op til Fortuna Hjørring. Selvom alle tre hold drømmer om bronze, må vi erkende at Fortuna Hjørring er klare favoritter til 3. pladsen.

Alle Gjensidige Kvindeligas kampe kan ses på Viaplay.