Hvem skal have de to pladser i Kvindeligaen til næste sæson?

308968440 497120255755500 9189976540658369063 N
Tilbage
31. marts 2023
Lørdag starter Gjensidige Kvindeliga Kvalifikationen (Kvalligaen) op, og i dette års Kvalliga tegner det på forhånd til at blive en meget tæt kamp om de to eftertragtede pladser i næste sæsons Kvindeliga
Der kan ikke findes nogle resultater.

Kvalligaen består af de fire klubber, som endte på de fire øverste pladser i efterårets 1. division samt de hold som endte sidst i efterårets Kvindeliga (AGF og Sundby Boldklub). Da holdene kommer fra to forskellige ligaer nulstilles alle de point de fik i efteråret. Alligevel kan det være interessant at se slutstillingen fra efterårets grundspil i 1. division – i hvert fald for de fire hold, som skal kæmpe i forårets Kvalliga:

Favoritværdigheden til at vinde forårets Kvalliga må ligge hos AGF. Dels kommer de fra et andet tempo i Kvindeligaen og så har de stået i situationen før, at skulle spille sig op i Kvindeligaen. Som udgangspunkt burde Sundby også være en stærk kandidat til en oprykningsplads, men rygterne har svirret flittigt om diverse problemer for Amagerklubben. En ting er dog sikkert; det er ikke det samme hold, som stiller til start i Kvalligaen, som i efteråret spillede i den bedste række. Mange af spillerne har forladt klubben. Faktisk er en del af spillerne rykket til B.93, som dermed må betragtes som en ambitiøs kandidat til en plads i Kvindeligaen.

Hvis B.93 og AGF skal have de to eftertragtede pladser, skal de kæmpe hårdt for det. Især så AaB stærke ud i efteråret, hvor de suverænt endte som vinder af efterårets grundspil - endda uden at indkassere et eneste nederlag. Næstved HG havde også et godt grundspil, hvor de med afsæt i en solid defensiv tog en flot 2. plads. Steen Hansens tropper har faktisk været i aktion i Kvindepokalen, hvor de i kvartfinalen gav FC Nordsjælland kamp til stregen. Faktisk skulle vi helt hen til kampens slutning før FC Nordsjælland scorede det afgørende mål til 3-2. Sidst men ikke mindst har vi Odense Q, som også tidligere har været at finde i den bedste række. Netop Odense Q må betragtes som en stærk outsider. Deres 4. plads i 1. division blev hentet via en stærk sidste halvdel af efteråret, og kan de tage den form med ind i forårets Kvalliga, vil de være en stærk bejler.