Gjensidige Kvindepokalfinalen bliver en del af DM-ugen

20220513FB K842
Tilbage
28. marts 2023
Når Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland brager sammen i kampen om pokalen, bliver det som en del af åbningsceremonien for DM-ugen på Portland Park
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU og DIF // Foto: fodboldbilleder.dk

For andet år i træk afholder DIF DM-ugen. Her kåres over 200 danmarksmestre og er en buffet af sport. Her blander olympiske idrætsgrene sig med mere ukendte sportsgrene, der kan levere oplevelser, der aldrig ryger i glemmebogen.

For første gang skal finalen i Gjensidige Kvindepokalen sparke ugen i gang som en del af åbningsceremonien.

Mads Bang Aaen, eventansvarlig på DM-ugen, fortæller: ”Vi er utroligt glade for, at finalen i Gjensidige Kvindepokalen i år bliver en del af DM-ugen. Finalen sparker bogstaveligt talt dette års DM-uge i gang, og vi glæder os til, at Aalborg Portland Park kommer til at danne ramme om DM-ugens store åbningsfest med underholdning og sport i topklasse foran tusindvis af tilskuere”.

Glæder sig over at være en del af åbningsceremonien for DM-ugen

Bo Zinck, cheftræner i Fortuna Hjørring, glæder sig meget over at pokalfinalen er en del af DM-ugen: ”Jeg må skamrose arrangementet. Det glæder mig, at kampen spilles på neutral grund og at det endda er Portland Park og så glæder det mig især, at kampen vil være en igangsætning af en virkelig fed DM-uge, hvor man hyper forskellige sportsgrene op. Jeg håber at en masse mennesker kommer på stadion og ser hvad kvindefodbold kan, for det bliver en rigtig fed kamp”.

Også for Chris Sargeant, cheftræner i FC Nordsjælland, er det en glædelig nyhed: ”Jeg synes, at det er megaspændende at være en del af DM-ugen, som er en uge, hvor man kan få øjnene op for en masse fede sportsgrene. Det er fantastisk, at vi skal være en del af åbningsceremonien”.

Begge hold vil have pokalen hjem igen

I 2019 blev FC Nordsjælland pokalmestre, hvor de kunne løfte pokalen for første gang, mens Fortuna Hjørring sidste år løb med sejren for 10. gang. Der er derfor gode grunde til at forvente en spændende kamp, hvor begge hold har noget at bevise: ”Vi glæder os til at kunne forsvare vores titel i finalen”, siger Bo Zinck og fortsætter: ”Vi har sat et nyt hold sammen, som har slået de dobbelt danske mestre ud af turneringen, så selvom vi selvfølgelig er stolte over bare at være i finalen, har vi tænkt os at vinde kampen og tage pokalen med hjem til Hjørring igen.”

Chris Sargeant forbereder sig på et brag af en kamp: ”Alle hold vil gerne spille i finalen. Vi har sat et hold sammen med en masse dygtige, unge spillere, som det bliver en stor oplevelse for, at spille kampen. Vi har tænkt os at spille kampen, som vi mener fodbold skal spilles. Det bliver en svær kamp mod Fortuna – vi håber selvfølgelig at vinde den. Vi vil i hvert fald give den alt hvad vi kan.”

Gjensidige Kvindepokalfinalen sparkes i gang d. 21. juni kl. 18.30 på Portland Park. Der vil være stor fanzone før kamp.

Kampen kan desuden ses på DR2.