VAR indføres i kvindernes pokalfinale 2023

Var
Tilbage
22. maj 2023
En betydningsfuld milepæl for dansk kvindefodbold sker i finalen i Gjensidige Kvindepokalen, når der for første gang benyttes VAR i dansk kvindefodbold
Der kan ikke findes nogle resultater.

Foto: fodboldbilleder.dk

Når Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland skal kæmpe om titlen i Gjensidige Kvindepokalfinalen 2023, bliver det med historisk hjælp til dommerteamet. Finalen bliver spillet med brug af VAR, som dermed kommer i brug for første gang nogensinde til en kamp i dansk kvindefodbold.

Det glæder Gitte Holm, formand i kvindedommergruppen:

Vi er glade for indførelsen af VAR i kvindernes pokalfinale. Det er en spændende nyhed for dommerne, da det giver dem et ekstra værktøj til at træffe de rigtige beslutninger på banen. VAR er fremadgående indenfor kvindefodbold, specielt internationalt, så det er rigtig god inspiration for alle i pokalfinalen,” siger Gitte Holm.

VAR har siden 2020 været et fast element i 3F Superliga og er blevet anerkendt for sin evne til at forbedre kampafgørelser og mindske fejl. Teknologien benyttes i første omgang i dette års Gjensidige Kvindepokalfinale, men det er ikke besluttet endnu, om VAR skal implementeres fast på højeste niveau i dansk kvindefodbold.

Naturlig del af udviklingen i dansk kvindefodbold

Denne milepæl i dansk kvindefodbold understreger DBU’s strategi om at skabe et miljø, hvor alle spillere kan udvikle sig og konkurrere på lige fod. VAR vil bidrage til at skabe større retfærdighed og give spillerne mulighed for at udfolde deres fulde potentiale på banen.

Mette Bach, bestyrelsesmedlem i DBU og formand for kvinde-eliteudvalget, ser også positivt på VAR i årets pokalfinale:

”Indførelsen af VAR i kvindernes pokalfinale er et stort skridt fremad, men også en naturlig del af udviklingen af kvindefodbolden i Danmark. Vi ønsker at sikre, at alle spillere, uanset køn, har de samme muligheder og rettigheder på banen. Det er en afgørende milepæl for fremtiden for kvindefodbolden i Danmark,” siger Mette Bach.

Gjensidige Kvindepokalfinalen spilles den 21. juni kl. 18.30 på Aalborg Stadion og er en del af åbningsceremonien for DM-ugen. Der vil være en stor fanzone inden kampen efterfulgt af underholdning og musikalsk optræden på stadion. Billetterne er gratis og kan hentes her: Tilmeld dig til Gjensidige Kvindepokalfinalen