Begge danske klubber seedes i UEFA Champions League

81A3596
Tilbage
15. maj 2023
Alt tyder på, det først bliver afgjort på sidste spilledag hvem, der vinder det danske mesterskab i kvindefodbold
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Frits Ahlstrøm, bragt på tv3sport.dk // Foto: HB Køge

Vejen til Champions League

Selv om alt kan ske i fodbold, må det anses for givet, at HB Køge og Brøndby IF slutter på de to øverste pladser. Fortuna Hjørring kan erobre 2. pladsen, men det kræver fire sejre – samtidig med at Brøndby IF taber sine fire resterende kampe.

Såvel guld-som sølvvinderne får adgang til UEFA Women’s Champions League i næste sæson, men på forskellige vilkår. De skal begge deltage i 1. kvalifikationsrunde, men i hver sin afdeling: en for nationale mestre og én for 2érne og 3´erne i de nationale turneringer.

For de danske mestre bliver vejen til gruppespillet nemmere, eftersom de i kraft af Danmarks 8. plads på koefficient-ranglisten bliver seedet og undgår at skulle møde de nationale mestre i de store europæiske ligaer; i al fald til at begynde med. I 2. runde har de også en reel mulighed for at få en overkommelig modstander.

De danske sølvvindere kan ligeledes forvente at blive seedet i 1. runde og således undgå 3’erne i ligaerne i Frankrig, Tyskland, Spanien, England og Sverige. Mulige modstandere er 2’eren i enten Italien, Kasakhstan, Norge, Island, Schweiz eller Skotland. Men i 2. runde – hvis de når så vidt – kan de risikere at skulle spille mod enten 2’eren eller 3’eren i disse lande.

Alle kampe kan ses på Viaplay.