Livlig aktivitet på transfermarkedet for Kvindeligaklubberne

2023 (1)
Tilbage
01. februar 2023
Få overblikket over vinterens transfervindue her
Der kan ikke findes nogle resultater.

Ved midnat lukkede transfervinduet. Dermed har klubberne nu ikke længere mulighed for at forstærke trupperne med spillere fra andre klubber eller sælge spillere før næste transfervindue til sommer. 

Der er blevet ryddet op i klubberne, samt oprustet til den nye sæson. Der er både handlet spillere internt mellem ligaklubberne, kvalifikationsklubberne har oprustet sig, enkelte spillere er skiftet til europæiske storklubber og der er også kommet spillere ind i ligaen fra andre europæiske ligaer. 

Nogle transfers var tidligt på plads, mens andre blev solgt i de sidste, hektiske minutter af "deadline day" i går. 

Handler med europæiske storklubber

Vinterens helt store transfernyheder, som for alvor skabte stor medieopmærksomhed, må siges at være Sofie Lundgaard (Fortuna Hjørring) og Kathrine Kühls (FC Nordsjælland), som begge skiftede fra den hjemlige liga direkte til europæiske storklubber. Sofie Lundgaard kan trække Liverpooltrøjen over hovedet, mens Kathrine Kühl blev solgt til Arsenal. Begge har allerede fået debut, sågar har Kathrine Kühl allerede fået gang i målkontoen. Ligaen er til gengæld blevet beriget med en profil fra en af de helt store europæiske adresser idet Mathilde Lundorf, som har to A-landskampe på CV'et, skifter fra Juventus til de forsvarende mestre, HB Køge. 

Af andre spillere som tager turen til Gjensidige Kvindeliga fra udlandet kan nævnes Ally Green, New Zealandsk landsholdsspiller, som skifter fra Vålerenga til AGF. Brøndby IF har hentet Julia Tunturi fra Vittsjö GIK og Roma McLaughlin er rejst fra Greencastle FC til Fortuna Hjørring.

Stor oprydning på Sjælland

FC Nordsjælland og Sundby har begge sagt farvel til syv spillere hver. Klubben fra Farum har to spillere hvis lejeophold er stoppet, en enkelt der stadig ikke har oplyst hvilken klub hun tager til, mens de resterende fire spillere skifter til udenlandske klubber. Mens FC Nordsjælland vinker farvel til de syv spillere, byder de samtidig Anna Walter og Cilje Ostenfeld velkommen. Spillerne kommer fra hhv. Sundby Boldklub og HB Køge.

Sundby Boldklub har som sagt ligeledes sagt farvel til syv spillere. En enkelt, Laura Hansen, har taget turen til RSC Anderlecht, mens de resterende spillere er solgt til hhv. FC Nordsjælland, Kolding IF og B.93.

Hurtig og stor udvikling

Den store aktivitet i transfervinduet fortæller noget om kvindefodboldens udvikling i Danmark fortæller ligachef, Nicolai Kaas Nordstrøm: "I 2018 blev den første handel mellem to kvindeklubber indgået. Dengang var under 50 spillere på kontrakt. De efterfølgende år blev der handlet lidt, men transfervinduet var stadig ikke rigtig noget vi snakkede om i forhold til ligaen. Sidste transfervindue var der en smule aktivitet, men i år har vi altså et transfervindue med rigtig stor aktivitet, hvor vi ser handler indtil sidste minut. I dag er over 220 spillere på kontrakt. Det er en enormt interessant udvikling for dansk kvindefodbold, da vi nu ser klubberne handle internt med hinanden i ligaen og også med udenlandske klubber, hvor der kommer større pengebeløb i spil."

 

Se det fulde overblik over samtlige af vinterens handler her: TRANSFERLISTEN 2023 - Kvindeliga