Ny FCM-ejer vil have kvindehold til tops

FC Midtjylland Vil Have Et Kvindehold
Tilbage
16. august 2023
Til pressemøde hos FC Midtjylland blev det i går offentliggjort, at klubben skaber et kvindehold, som forventes at spille kampe på MCH Arena senest juli 2024
Der kan ikke findes nogle resultater.

Fodboldklubben FC Midtjylland ejes nu af Danmarks rigeste mand via hans investeringsselskab Heartland. Og det var afgørende for Anders Holch Povlsens entré i FCM, at klubben hurtigst muligt får etableret også et kvindehold, der kan samle hele regionen, være inspiration for alle fodbold-piger – og har potentiale til at spille med i toppen af Kvindeligaen og gerne også ude i Europa.

Det understregede FCMs topchef Claus Steinlein og marketingdirektør Preben Rokkjær, da de præsenterede visionerne bag klubbens nye ejerskab på et særdeles velbesøgt pressemøde tirsdag 15. august i Ikast.

”Senest 1. juli 2024 skal FCM’s nye kvindehold spille deres første kamp på MCH Arena i klubtrøjen med hovedsponsoren Heartland på brystet. Derfor får vi – sammen med bl.a. Vildbjerg FS – travlt med at realisere planerne for både det bedste seniorhold, men også ungdomseliteholdene og tilbuddet på pige-siden, til FCM’s mere end 140 samarbejdsklubber,” siger Preben Rokkjær. Han kunne også fortælle, at FCM allerede har haft en god dialog med Pernille Harder om projektet – og at man håber, at den danske landsholdsanfører vil slutte sin klubkarriere med at trække FCM-trøjen over hovedet.

Vildbjerg leverer licensen

 I Vildbjerg SF er humøret også tårnhøjt med udsigt til at blive en vigtig part og levere licensen til det ny FCM-kvindehold:

”Vi er stolte over vores mangeårige arbejde med pigefodbold og ungdomslicens-hold, men FCMs og nu også Heartlands engagement i kvindefodbold betyder, at vi nu også kan tillade os at drømme stort på seniorniveau. Og den positive og respektfulde modtagelse, vi har fået i FCM, giver os stor lyst til at bidrage med alt det vi kan til projektet fremover,” understreger Ketty Lauritsen, kvindeformand i Vildbjerg SF.

Udover FC Midtjylland har 3 andre Superliga-klubber inden for relativt kort tid meldt officielt ud, at de nu går ind i kvindefodbold med fuldt engagement og eget hold – det er FC København, OB og Viborg FF.