Nu starter sæsonen

Sæsonoptakt 2023
Tilbage
24. august 2023
Efter en lang sommerpause og en fodboldfest Down Under, så skal vi endelig i gang med Gjensidige Kvindeligaen.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Otte klubber, 14 runder - et afsindigt spændende grundspil skydes i gang fredag aften i Kolding, hvor Kolding IF hjemme tager imod AGF.

Inden sæsonstart er der virkelig mange spørgsmål, der trænger sig på. Kan HB Køge tage det danske mesterskab for fjerde gang i træk? Hvem skal udfordre dem? Bliver det FC Nordsjællands sæson efter de fornemt triumferede i Kvindepokalen i sidste sæsons sidste kamp? Og bliver det denne gang, at AGF sikrer sig en plads i det eftertragtede slutspil til foråret?

Alle disse spørgsmål glæder vi os til at få svar på, og selvom vi ikke får alle svar i første runde, så kan nogle af kampene måske give en indikation.

 

Forsvarende mester og de altid hårdt kæmpende fra Thy

Hvis vi kigger på nogle af holdene, så efterlader de også en del spørgsmål, der skal besvares. Eksempelvis har de forsvarende mestre mistet en række profiler i bl.a. Maddie Pokorny, Emma Færge, Andrea Norheim, og listen fortsætter. De har naturligvis hentet spillere ind, men har de samme kvalitet – det må tiden vise. HB Køge starter deres titelforsvar på udebane mod FC Thy-Thisted Q. Netop FC Thy-Thisted Q bliver det også spændende at følge. Sidste sæson var en sæson med to forskellige ansigter. I grundspillet sikrede de sig en plads i slutspillet, som de har for vane at gøre. Til gengæld fik de ikke et eneste point i hele slutspillet. Med til historien hører det sig, at tre af deres profiler ikke var med i slutspillet; Rikke Dybdahl skiftede til Fortuna Hjørring, mens Malene Sørensen og Mathilde Kjeldgaard var sat ud af spillet hele foråret.

 

Mesterskabsudfordrer og oprykker

Brøndby må betegnes som en af de absolutte bejlere til at kunne vippe HB Køge af pinden. De havde en fornem sidste sæson og på trods af HB Køges klare dominans, formåede Brøndby at følge dem helt til dørs. I Malou Marcetto har de mistet en af deres helt store profiler fra sidste sæson. Til gengæld har de hentet Sofie Hornemann i Kolding. Hvis hun kan finde ind i et samspil med sidste årets spiller i sidste sæson i Gjensidige Kvindeliga, Nanna Christiansen, så må Brøndby forventes at kæmpe med om guldet. Brøndby er da også favorit i første runde, hvor de møder oprykkerne fra AaB. Det nordjyske hold har forlænget med en række profiler, mens de har hentet et par spillere ind. AaB har tidligere været i den bedste række uden dog at komme videre til slutspillet. Det vil naturligvis være deres ambition at klare den videre til slutspillet. AaB har til dette års sæson besluttet, at samtlige af deres hjemmekampe skal spilles på Aalborg Portland Park i stedet for deres normale bane på anlægget på Hornevej – måske det kan give spillerne det boost, der skal til for klare skærene.

 

Kampen om en slutspilsplads

De sidste tre sæsoner er AGF altid endt på 7. pladsen i grundspillet og er dermed lige nøjagtig ikke kommet videre i slutspillet. I sidste sæson skulle vi endda helt hen til grundspillets sidste spilledag, før det blev afgjort. Århusianernes helt klare mål er derfor at ende over stregen. Spændende bliver det i den forbindelse at se Michael Schjønberg i aktion som træner for de hviiie. AGF har mistet en af deres helt store profiler i Cecilie Johansen, som er skiftet til Bayer Leverkusen. Til gengæld har de fået en gammel kending tilbage i form af Sofie Bloch, som vender tilbage til smilets by efter et halvt år i Genoa. Hvis AGF søger efter inspiration til, hvordan man kommer videre til slutspillet, så kan de kigge på deres modstander i første runde. Kolding IF har nemlig altid formået at komme videre til slutspillet. Forrige sæson var de endda tæt på en historisk bronzemedalje. Det bliver spændende at se, hvordan de spillemæssigt håndterer tabet af Sofie Hornemann. En af dem, der måske skal erstatte hende, er Benedicte Moss, som er hentet i netop AGF.

 

Mesterskabsudfordreren og outsideren

Pokalfinalen sidste sæson stod mellem Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland, og netop de to hold står også overfor hinanden i første runde. Fortuna Hjørring tog bronzemedaljerne i sidste sæson, og dem vil de med garanti gerne bytte ud med noget finere karat. De grønblusede fra Hjørring har mistet en af deres helt store profiler fra sidste sæson, idet Karoline Olesen er skiftet til Everton. De har også hentet spillere ind, men ligesom i HB Køge må tiden vise, om nyindkøbene har kvaliteten til at gå direkte ind i Fortuna Hjørrings startopstilling. Det bliver også spændene at følge Lene Terps arbejde som cheftræner for klubben. Inden hver sæson spørger mange nok sig selv – bliver det i år, at FC Nordsjælland kommer helt op og blander sig i guldkampen? Igen i år er det et meget relevant spørgsmål. Holdet fra Farum havde et fint forår, som blev kronet med pokaltitlen, og det lader til at de mange unge spillere begynder at få den erfaring, der skal til for bide skeer med de bedste. Desværre har de måtte vinke farvel til en af deres helt store profiler i foråret; Jóhanna Fossdalsá. Dog har FC Nordsjælland før mistet talenter og alligevel formået at køre nye unge spillere ind på holdet.

Én ting er sikkert, dette års sæson i Gjensidige Kvindeliga kommer ikke til at mangle spænding. Sæsonen sparkes i gang fredag den 25. august hvor Kolding IF hjemme tager imod AGF.