20. september 2022
En spændende weekend er veloverstået i Gjensidige Kvindeligaen, hvor vi fik en del spørgsmål besvaret og hvor ligaen måske er ved at ”sætte” sig
Der kan ikke findes nogle resultater.

HB Køge - Kolding IF

Runden startede på Capelli Sport Stadion i Køge, hvor hjemmeholdet tog imod Kolding IF. Kampen fungerede også som optakt for HB Køge til deres kvalifikationskamp til Champions League mod Juventus tirsdag aften, og svanerne fra Køge kunne ikke have fået en bedre optakt. Der var ingen tvivl om hvem der var favoritter forud for kampen, hvilket også ret hurtigt blev tydeligt. Efter kun en halv times spil stod der 4-0 til HB Køge på måltavlen! Cecilie Fløe og Beate Marcussen fortsatte deres gode form med henholdsvis to og et mål mens tilbagevendte Kyra Carusa også stod for en scoring. Til gengæld kunne selv samme Kyra Carusa ikke omsætte et straffespark inden pausen, hvorfor paustillingen forblev 4-0. Efter pausen slap HB Køge speederen en anelse, hvilket dog ikke afholdte Maddie Pokorny fra at score kampens flotteste mål – med et flot skud udenfor feltet satte hun den flot op i det ene målhjørne. Dermed kom alle HB Køges offensive spillere på måltavlen. Kolding IF fik kort efter 5-0 scoringen mulighed for at reducere, men heller ikke Sofie Riis kunne omsætte et straffespark til scoring. Kolding fik dog et trøstemål helt til sidst i kampen, da deres topscorer Sofie Hornemann stjal bolden fra Laura Guldbjerg og sikkert scorede til slutresultatet 5-1 til HB Køge.

Fortuna Hjørring – FC Nordsjælland

På Nord Energi Arena kom Fortuna Hjørring tilbage på vindersporet mod FC Nordsjælland efter deres nederlag til FC Thy-Thisted Q. I en kamp hvor FC Nordsjælland havde meget boldbesiddelse, men ikke de helt store chancer var det Fortuna Hjørrings rutinerede angriber Camilla Kur der stjal scenen med et imponerede hattrick. Første scoring faldt allerede efter få minutter, hvor hun kunne sætte foden på en fornem aflevering fra Sofie Lundgaard. Efter en halv times spil byggede Fortuna Hjørring igen spillet op på næsten identisk måde som ved 1-0 målet. Denne gang var det den tidligere FC Nordsjælland-spiller Ashley Riefner, som sendte afleveringen ind til Camilla Kur hvis afslutning blev rettet en smule af og derfor snød Carly Nelson i målet. I det 71. minut kunne Camilla Kur fuldende hendes hattrick da hun med et elegant lob udnyttede at Carly Nelson var langt ude af målet i forbindelse med en clearing. 3-0 blev også kampens resultat og Fortuna Hjørring meldte sig dermed tilbage i feltet af hold, som jagter HB Køge. Med sit hattrick er Camilla Kur nu også topscorer i Gjensidige Kvindeligaen.

Sundby Boldklub – AGF

I Sundby Idrætspark var der vigtige point på spil i bundstriden mellem de to hold fra forårets kvalliga, som nu er at finde i Gjensidige Kvindeligaen. I første halvleg var det hjemmeholdet der havde de største chancer blandt andet på et flot langskud som Kathrine Svane i AGF-målet fik fingrene på. På det efterfølgende hjørnespark var der igen fare på færde, men århusianerne slap med skrækken. I 2. halvleg var det AGF der tegnede sig for de største. Sofie Bloch var tæt på overliste Laura Worsøe med et flot skud i det 58. minut og i det 64. minut var det igen Sofie Bloch som fik en chance, men denne gang fik Laura Worsøe reddet bolden ud på stolpen. Bedst som alle troede at kampen skulle ende med en pointdeling dukkede Sundbys Silke Bonnén op i feltet, hvor hun kunne dirigere et hjørnespark ind til 1-0 som også blev kampens resultat.

Brøndby IF – FC Thy-Thisted Q

I Brøndby var der lagt op til topopgør mellem ligaen nummer 2 og 3, da FC Thy-Thisted Q kom på besøg. Brøndby startede bedst og i det 13. minut endte bolden hos Laura Hermann. Hun kom på fornem vis til baglinjen hvor hun sendte en perfekt pasning ind til Louise Winther, som kvitterede det flotte oplæg med en scoring til 1-0. FC Thy-Thisted Q har haft en indtil videre god sæson og man sad da også med fornemmelsen af at de godt kunne komme igen i kampen. I det 23. minut skete det så. Efter lidt klumpspil på kanten af Brøndbys felt endte bolden hos Malene Sørensen. Hun skulle ikke bruge meget betænkningstid inden hun sendte bolden i mål via overliggeren med et brag af et skud. Brøndby ville dog til pause med en føring. Kort før pausefløjt sendes Cecilie Buchberg afsted i dybden, hun dribler uden om en fremadstormende Maja Bay Østergaard. Fra en spids vinkel får Cecilie Buchberg sendt bolden ind i feltet, hvor Natalia Wróbel har taget løbet ind og let kan gøre det til 2-1 – målet var Natlia Wróbels trejde scoring denne sæson. Da der ikke blev scoret yderligere i kampen kunne Brøndby IF trække sig sejrrigt ud af kampen og dermed konsolidere deres 2. plads i ligaen.