Optakt: Brøndby - FC Nordsjælland

1 (2)
Tilbage
14. oktober 2022
Efter landskampspausen ruller bolden igen i Gjensidige Kvindeliga
Der kan ikke findes nogle resultater.

Alle holdene i ligaen har nu mødt hinanden én gang, hvorfor vi er halvvejs gennem grundspillet. Hvis man spurgte inden sæsonstart om sandsynligheden for at FC Nordsjælland vil indtage en sidsteplads i ligaen halvvejs gennem grundspillet, så ville det nok være de færreste der ville købe ind på det. Ikke desto mindre er det den barske realitet for nordsjællænderne.

Runde 8 indledes netop med FC Nordsjælland som skal på besøg hos formstærke Brøndby IF. For udeholdet er sagen ganske klar; der skal point på kontoen. Især fordi Kolding IF og AGF begyndt at røre på sig inden landskampspausen. FC Nordsjællands store udfordring gennem hele sæsonen har været at omsætte boldbesiddelse til farlige chancer og ikke mindst mål. I den forbindelse vil klubben nok gerne have at deres to talenter fra U19-landsholdet Emilía Ásgeirsdóttir og Jóhanna Fossdalsá kan overføre deres målscoringsform fra ungdomslandsholdet til Kvindeligaen – i den netop overståede landskampsperiode tegnede de to talenter sig for ikke mindre end 6 mål.

Hjemmeholdet har gang i en flot sæson, især når man tænker tilbage på deres forår sidste sæson, hvor der mildest talt ikke var meget der fungerede. Senest slog de rivalerne fra Fortuna Hjørring på udebane og cementerede dermed deres position som førsteudfordrer til HB Køge. Sejren kom i hus efter de havde være bagud til hjemmeholdet, og faktisk er det anden gang i sæsonen, at holdet kommer tilbage i en kamp på udebane og vender kampen. Første gang var faktisk mod netop FC Nordsjælland, hvor Brøndby IF var bagud med 2-0 inden de fik vendt det til en 2-3 sejr, hvilket vidner om høj moral på holdet fra vestegnen.

FC Nordsjælland vil derfor kæmpe for at få revanche fra nederlaget i runde 2. i netop den kamp var nordsjællænderne i store perioder bedst, men manglende kynisme i begge felter gjorde, at Brøndby kunne trække det længste strå i dysten.

Tag på Brøndby Stadions nyrenoverede Bane 2 og se kampen kl. 19.00 i aften. Kampen kan også ses på Viaplay.