NY TRÆNERTRIO I FORTUNA HJØRRING

Red Trænertrio
Tilbage
12. oktober 2022
Når Fortuna Hjørring møder AGF i næste spillerunde, er det med nye ansigter på trænerbænken
Der kan ikke findes nogle resultater.

Med halvdelen af grundspillets spillerunder afviklet har Fortuna Hjørring kæmpet sig til 9 point og en foreløbig fjerdeplads. Klubben, som er vant til at spille med om mesterskabet, har derfor besluttet sig for at prøve nye kræfter af i form af en ny trænertrio.

Klubben har aftalt med forrige træner, Martin Møller Kristensen, at han stopper efter kun tre måneder bag roret. Í stedet vil  nuværende assisterende træner, Mathias Bengtsson, overtage posten som cheftræner. Han vil være i selskab med Florentina Olar, Fortuna Hjørrings anfører og Bo Zinck. Sidstnævnte har tidligere haft trænerposter i Jammerbugt og FC Thisted. Både Mathias og Florentina har A-licens, mens Bo påbegynder uddannelsen til januar. Så snart uddannelsen går i gang, vil Bo overtage cheftrænerposten fra Mathias, som vil agere som assistenttræner igen.

Samarbejdet og præstationerne er vigtigere end titlerne

Men spørger man Mathias, er titlerne slet ikke så vigtige. "Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Det er slet ikke så vigtigt for mig, hvem der har hvilken titel. Det vigtigste er, at vi er os selv hele vejen igennem. Vi kan alle tre noget forskelligt, og det afgørende er jo, at vi kombinerer vores kompetencer, så vi kan få bedre resultater end vi har haft i denne sæson indtil videre". På trods af at Bo først får cheftrænerposten til januar, vil han fra nu af have det overordnede ansvar, hvilket Mathias finder helt naturligt. "I vil kunne se til kampen på søndag, at Bo vil have ansvaret. Det synes jeg er helt naturligt. Jeg fortsætter med den rolle jeg allerede har."

Trænertrioen overtager et Fortuna Hjørring-mandskab, som ikke har præsteret på det høje niveau, som holdet plejer. Mathias mener, at kombinationen af Bos, Mathias' og Florentinas kompetencer gør, at Fortuna Hjørring atter kan spille sig op i top to. "Bo kommer med en masse nyt til holdet. Han bidrager med ny energi, nye ideer, og tager en masse erfaring med sig fra herresiden. Jeg kommer selv med viden og erfaring fra kvindesiden og hvis vi får sat alt dét i spil på den rigtige måde, kan vi igen sikre os de tre point allerede fra søndag af."

Florentina Olars rolle sikrer tæt samarbejde mellem spillere og trænerteam

Det er måske en nyhed for nogen, at Florentina Olar bliver en del af trænerteamet, men i følge Mathias har det være sådan længe, og det er først nu at det bliver tydeligt for offentligheden: "Florentina har længe været trænerens stemme i truppen. Hun er anfører og en erfaren spiller, som ovenikøbet har A-trænerlicens, så det er helt naturligt at hun bliver en del af trænerteamet. Hendes primære og vigtigste rolle er selvfølgelig at være fodboldspiller, men vi bliver rådført og kan assisteres af Flo, på samme måde som hun altid kan komme til os."

"Håbet med den nye trænertrio er, at det bliver tydeligt for enhver at der er sket en ændring hos holdet, som får et nyt udtryk der gør, at Fortuna Hjørring kommer tilbage på den plads de plejer at være på og bør være", fortæller Mathias.

Faldt tilfældigt for kvindefodbolden

Snakker man med Mathias, er det meget tydeligt at høre, at han brænder for kvindefodbold. Det var dog et tilfælde at Mathias fik arbejde inden for branchen. "Jeg fik job i AaB med deres kvindefodbold lidt tilfældigt. Siden da har jeg nydt at arbejde med det. Kvindefodbolden er så meget på vej frem, at der ofte sker nye ting i udviklingen. Jeg ser dagligt hvordan pigerne og kvinderne i Fortuna Hjørring knokler. Om det er 12-årige Sofie, eller Karoline Olesen, U19 anfører, tager jeg hatten af for dem. De er målrettede, træner godt og fokuserede. Det er et miljø jeg helt klart gerne vil være en del af og bidrage til.

Du kan se det nye trænerteam i aktion på søndag kl. 12.45, hvor de tørner sammen med AGF på Vejlby/Risskov Centret. Kampen kan du se på lægterne, Viaplay og TV3 Sport.