13. runde afgjorde flere ting i Gjensidige Kvindeliga

KIF 3785
Tilbage
30. november 2022
Næstsidste runde betød at vi fandt det ene kvideligahold, som skal spille i Kvalifikationsligaen til foråret.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Forud for næstsidste runde var der masser af spænding i bunden om de sidste pladser i slutspillet, og rundens første kamp var i dette henseende ingen undtagelse, da FC Nordsjælland hjemme tog imod Kolding IF. Hjemmeholdet havde brug for point da de pga. en dårligere målscore lå lige under stregen. Kolding IF havde brug for bare ét point, hvis de skulle være helt sikre på overlevelse.

FC Nordsjælland tog alle tre point med en kneben 1-0 sejr. En sejr nordsjællænderne nok gerne havde set større, da det i sidste ende kan blive målscoren der er afgørende.

I søndagens tidlige kamp var Sundby Boldklub pisket til sejr, hvis de skulle have bare en lille chance for en plads i slutspillet. Den sejr måtte de dog se langt efter, da FC Thy-Thisted Q var så gæstfrie at tage en 2-0 sejr med hjem til Nordjylland. Dermed må Sundby Boldklub sande, at det er hårdt at bide sig fast i Kvindeligaen, når man kommer fra 1. division og de må en tur i Kvalifikationsligaen til foråret. Sundbys nederlag betød samtidig at Kolding IF, uden selv at spille, sikrede sig deltagelse i slutspillet.

Med FC Nordsjællands sejr havde AGF kniven for struben – i hvert fald hvis de gerne ville ligge a point med FC Nordsjælland inden sidste runde. Opgaven var dog svær, da det var på udebane mod HB Køge. AGF holdt godt stand, men kunne stadig ikke afholde HB Køge fra at vinde med 2-0.

Rundens sidste kamp var rivalopgøret mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring. Skal der bare være lidt spænding om 2. pladsen i ligaen skulle Fortuna Hjørring vinde. Det startede da også godt, da de kom foran i første halvleg, men da kampen blev fløjtet af, havde Brøndby IF vendt kampen til en 2-1 sejr. Dermed har Brøndby IF hele 10 point ned til Fortuna Hjørring og nu også FC Thy-Thisted Q.

Med rundens resultater ligger det helt store spændingselement i kampen mellem AGF og FC Nordsjælland, som kæmper om den sidste plads i slutspillet. Spændingen bliver ikke mindre af at netop de to hold skal mødes i en ”finale” på Ceres Park i sidste runde. Lige nu ligger FC Nordsjælland tre point foran AGF og kan dermed nøjes med en uafgjort. Deres måldifference er ens, hvilket betyder at en sejr til AGF vil sikre dem den sidste slutspilsplads.

Viaplay har udvalgt disse 11 til at udgøre Rundens Hold

Rundens spiller blev

Rundens Spiller er i denne omgang gået til Cecilie Buchberg.

Med to vigtige scoringer sikrede hun Brøndby IF sejren over Fortuna Hjørring.

Udover køligheden foran mål, arbejdede hun stenhårdt i Brøndbys høje pres og spillede en fejlfri kamp.

Foto: Joh-Foto