Thisted-profiler skifter til HB Køge

Thisted Profiler Itl HB Køge
Tilbage
14. april 2022
Tvillingerne Agnete og Beate Marcussen har spillet fodbold sammen hele livet, de bor side om side i Aalborg, og til sommer tager de turen fra det nordjyske til Køge sammen.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: HB Køge

Når grundspillet sparkes i gang til sommer, vil 22-årige Agnete og Beate Marcussen have skiftet den hjemlige lyseblå spillertrøje ud med HB Køges blåsorte. Tvillingeparret har nemlig netop underskrevet en 2-årig kontrakt med de forsvarende mestre.

Grunden til dette skifte skyldes flere forskellige faktorer:

  • Valget landede på HB Køge, fordi deres setup er super professionelt samtidig med at deres trup er super dygtige og passionerede, hvilket lover for et godt træningsmiljø, siger Beate. 

Agnete er enig med sin søster, og uddyber:

  • Udover det, er de jo Danmarks pt. bedste hold og spiller Champions League, så udover i sig selv at være en vildt fed klub, så er det jo også et godt udstillingsvindue til hvis man en dag skulle til udlandet, fortæller Agnete. 

Ambitionerne er derfor store hos det unge tvillingepar:

  • Vi ser utrolig mange muligheder i det her skifte. Det kunne være stort at være med til at vinde det danske mesterskab og måske endda tage the double næste år, fortæller Beate. 

Skiftet til HB Køge handler også om at få sine drømme opfyldt, fortsætter Agnete:

  • At spille Champions League er en kæmpe drøm, så jeg føler lidt at man får hele pakken i Køge. Truppen virker også stærkt social, hvilket betyder meget for os. 

At forlade Thisted bliver bestemt ikke nemt for tvillingeparret. Køge har dog flere ting tilfælles med den nordjyske by, hvilket hjælper til at gøre skiftet nemmere - og faktisk var det en af de afgørende faktorer:

  • Hele Thisted er bare en stor familie, hvor alle nærmest kender alle, og der er en kæmpe samhørighed. Det var en af grundene til at valget landede på Køge, fortæller Agnete.

Beate giver Agnete ret og uddyber:

  • Ja, de virker til at have lidt det samme både i truppen, men også i Køge generelt. De samler mange folk på stadion, og det virker til at hele Køge bakker op om holdet, så selvom det er meget sørgmodigt at sige farvel til den Thisted-familie som vi har været en del af i fem år, så føler vi lidt at vi bliver en del af en ny i Køge. Det var bestemt med til at gøre beslutningen nemmere.

I HB Køge er der ingen tvivl om, at pigerne vil passe godt ind

Cheftræner i HB Køge, Søren Randa-Boldt ser frem til at tvillingeparret tilslutter sig sit hold til sommer:

  • Begge to har været igennem en fantastisk flot udvikling i Thy-Thisted, hvilket er imponerende. Både Beate og Agnete havde et ønske om at spille på et højere niveau og drømte begge om muligheden for at spille Champions League. Vi mister to forsvarsspillere til sommer, som skal på college, og når pigerne både kan spille forsvar og kant, er de en rigtig god tilføjelse til holdet, fortæller Randa-Bolt. 

Det er ikke kun Beate og Agnete, som gavner ved dette skifte. I følge cheftræneren vil de nemlig begge bringe noget rigtig godt til holdet:

  • De tilføjer noget rigtig godt teknisk og kan være til at gøre os til et mere boldbesiddende hold. De er unge, men meget rutinerede i ligaen, jeg er sikker på at det bliver rigtig godt at have dem på holdet.