Dansk fodbold støtter Ukraines børn

Sæsonen 20212022 Skydes I Gang 7. August
Tilbage
16. marts 2022
Ved Danmarks næste 21 landskampe vil dansk fodbold vise sympati for og støtte til Ukraines børn.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU Kommunikation

De røde og hvide farver bliver for en stund suppleret med gul og blå. For farverne i Ukraines flag vil være til stede ved Danmarks næste 21 landskampe, der spilles i marts og april. Markeringerne ved kampene begynder i dag, når U17-pigerne spiller EM-kvalifikationskamp og vil også være at finde til andre kampe, når ulandsholdene og Kvindelandsholdet spiller, og når Herrelandsholdet møder Holland i slutningen af måneden.

Det er blot nogle af initiativerne, dansk fodbold står bag til fordel for Ukraines børn. Klubberne i 3F Superliga og Gjensidige Kvindeliga har allerede lavet markeringer og mange danske fodboldklubber i hele landet har allerede signaleret, at de er klar til at tage imod ukrainske flygtninge i foreningsfællesskaberne.

I forlængelse af de mange tiltag vil Ukraines flags farver være til stede ved forårets mange landskampe, der samtidigt skal støtte en indsamling hos UNICEF. Det fortæller Jakob Jensen, adm. direktør i DBU:

”Situationen i Ukraine er fuldkommen forfærdelig og den berører og alle i dansk fodbold. Derfor håber vi, at vores markeringer og støtte kan hjælpe Ukraines børn. For ingen børn fortjener at være på flugt eller vokse op i krig.”

Hos UNICEF er de glade for opbakning fra dansk fodbold og håber, opmærksomheden og den økonomiske støtte kan være med til at gøre en forskel. Pengene fra donationen går til at hjælpe børnene i Ukraine og i de omkringliggende lande, hvor det anslås, at 2,5 millioner er flygtet til hvoraf halvdelen af dem er børn.

Det forklarer Susanne Dahl, Direktør for Partnerskaber og Programmer hos UNICEF Danmark: 

7,5 millioner børn er blevet ofre for en krig, som de ikke selv er skyld i, og de har akut behov for hjælp. UNICEF arbejder lige nu i døgndrift i Ukraine og i de omkringliggende lande for at levere nødhjælp og beskyttelse. Behovet er enormt og det vokser dag for dag. Vi er derfor dybt taknemmelige for, at DBU og dansk fodbold står skulder ved skulder med UNICEF og Ukraines børn.

Markeringerne til Danmarks landskampe begynder i dag, når U17-pigerne spiller en altafgørende EM-kvalifikationskamp mod Grækenland kl. 18.00.