SE ALLE KAMPENE HER | OVERBLIK OVER BÅDE KVAL- OG SLUTSPIL

37J0874
Tilbage
18. maj 2022
Bliver mesterskabet afgjort denne runde?
Der kan ikke findes nogle resultater.

Efter en weekend uden kampe i Kvindeligaen pga. Pokalfinale, står runde 8 nu for døren i både Gjensidige Kvindeligaen og Gjensidige Kvindeliga Kvalifikationen. Tingene begynder at spidse til i begge rækker og alt efter hvordan pointene fordeler sig i weekenden, så kan mesterskabet potentielt blive afgjort ligesom vi muligvis også finder den første oprykker.

Gjensidige Kvindeliga

 Kolding IF – HB Køge

Runden sparkes i gang i Kolding, hvor det er to formstærke hold som skal mødes. Kolding IF har fortsat deres imponerende form i slutspillet de seneste to kampe, som begge er endt med sejre. Det betyder at de er kravlet op på fjerdepladsen, hvor de nu ligger side om side med Brøndby IF på tredjepladsen, hvor det kun er målscoreren der adskiller de to hold. Kolding IF har dermed for alvor sat radaren ind på bronzemedaljerne. De har kun tabt en kamp i årets slutspil, nemlig til weekendens modstander HB Køge. Netop HB Køge kan med en sejr over Kolding IF ligge maksimalt pres på Fortuna Hjørring i mesterskabskampen, da det vil tvinge Nordjyderne til en sejr, hvis de fortsat skal have chancen for indhente HB Køge. Fredagens TV-kamp bliver dermed en spændende dyst, hvor begge hold har masser at spille for. Du kan se kampen direkte på TV3 Sport fredag kl. 19.

FC Nordsjælland – Fortuna Hjørring

Med sidste uges nederlag til Kolding IF tabte tigrene fra Farum et vigtigt skridt i kampen om bronzemedaljerne. Hvis de forsat skal gøre sig forhåbninger om 3. pladsen, så er en sejr i denne kamp et absolut must. FC Nordsjælland har haft et svingende forår, dog var de inden sidste rundes nederlag ubesejret i tre kampe i træk. Fortuna Hjørring kunne sidste weekend løfte trofæet som danske pokalvindere 2022 efter en tæt kamp mod FC Thy-ThistedQ. De skal nu forsøge at tage det momentum med ind i den afgørende fase af slutspillet. De skal håbe på pointtab til HB Køge mens de selv skal vinde de resterende af deres egne kampe – heriblandt kampen mod HB Køge på sidste spilledag. Du kan se kampen lørdag kl. 14 på Viaplay.

FC Thy-Thisted – Brøndby IF

Der er ingen tvivl om at pokalfinalenederlaget til Fortuna Hjørring var en spand koldt vand i hovedet på thyboerne – især fordi de undervejs i kampen havde flere oplagte muligheder. Derfor vil kampen mod Brøndby IF vise om de har fået rystet nederlaget af sig. Hvis de skal holde sig inde i bronzekampen er det i hvert fald vigtigt at denne kamp ikke tabes. Det samme kan siges om Brøndby IF, hvis de skal holde sig inde i bronzekampen. Holdet fra vestegnen er stadig uden sejr i slutspillet og de kæmper stadig med at finde formen fra efteråret 2021, hvilket gælder for begge hold. Faktisk er FC Thy-ThistedQ og Brøndby IF de to hold, som har skrabet færrest point sammen i årets slutspil. Hvem vil efter denne kamp stå bedst i kampen om bronze? Se med søndag kl. 13 på Viaplay.

Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation

Varde IF – AGF

Efter sejren over Odense Q kom Varde igen ned på jorden sidste runde, da Sundby viste forskellen mellem top og bund ved at vinde 5-0. Varde har udspillet deres chance for oprykning og spiller dermed de sidste tre runder, for ikke at ende sidst i Kvalifikationen. Omvendt har århusianerne alt at spille for, da de er med i det tætte kapløb om oprykningspladserne. Sidste uge delte de i porten med B93, som lige nu er dem AGF skal holde øje med i kampen om 2. pladsen. Derfor er kampen mod Varde IF en ”must win” for AGF. Se om AGF får deres pligtsejr på lørdag kl. 13 på Sydbank Stadion. 

Sundby – AaB

Som nævnt ovenfor var der klasseforskel, da Sundby sidste weekend sendte Varde IF retur til Jylland med et 5-0 nederlag i bagagen. Sejren styrkede amagerkanernes kandidatur til en af oprykningspladserne, hvor de lige nu har 5 point ned til B93 på 3. pladsen. Hvis B93 ikke får tre point denne runde og Sundby samtidig besejrer AaB kan de fejre oprykning til Kvindeligaen allerede efter denne runde. AaB havde inden sidste runde stadig en minimal chance for oprykning, den forsvandt dog da de ikke formåede at få bolden over stregen på en af deres utallige chancer mod Odense Q. Nordjyderne har dermed ikke det store at spille for længere i dette års kvalifikation. Du kan se kampen lørdag kl. 14 fra Sundby Idrætspark eller via streaming HER.

Odense Q – B93

Sidste kamp i runden er ligeledes mellem to hold, som går ind til kampen med vidt forskellige motivationer. B93 skal vinde for at holde snor i AGF i kampen om oprykning. Mens Odense Q for længst har udspillet deres chance. Odense Q fik dg deres første point sidste uge, da de formåede at holde AaB fra fadet. Kan B93 bevare presset på AGF? Se med lørdag kl. 15 HER