Tilbage
09. maj 2022
7. spillerunde er netop fløjtet af og spændingen er i den grad stadig i takt i både kvalifikationsspillet og slutrunden
Der kan ikke findes nogle resultater.

Se alle mål fra runden HER: Kolding presser Brøndby og storsejr til Fortuna: Se Gjensidige Kvindeliga Magasinet her » TV3 SPORT

Gjensidige Kvindeliga Slutspil

Fortuna Hjørring - FC Thy-Thisted Q

Fortuna Hjørring kaldte det for en generalprøve, da de to hold tørnede sammen fredag aften. Torsdag mødes de nemlig igen, når vinderholdet i Gjensidige Kvindepokalen skal findes. Hjørrings Olivia Møller Holdt var flyvende i 1. halvleg og med to mål sørgede hun for at hjemmeholdet var foran 2-0 efter 12. minutter. Holdkammerat og anfører Florentina Olar fulgte trop med endnu et mål til Fortuna, hvorfor holdene gik til pause med 3-0 som stilling. Mens gæsterne stadig ikke formåede at få bolden i mål, scorede Omewa Joyu Ogochuckwu Fortuna Hjørrings sidste mål, hvorfor kampen endte 4-0. De tre point var vigtige for Fortuna Hjørring, da de dermed bevarede håbet om at kunne indhente HB Køge på førstepladsen. Thisted mistede en enkelt placering, og de indtager dermed ligaens. 5. plads. Sidste gang de to hold mødtes løb Fortuna også med en 4-0 sejr, hvorfor de sande at de på fredage er favoritter til at vinde pokalfinalen.

FC Nordsjælland – Kolding IF

Det var to formstærke hold der mødtes lørdag i Right to Dream Park i Farum. Ser man udelukkende på de point, klubberne har sikret sig i slutspillet, vil Kolding IF ligge på en flot tredje plads, men FC Nordsjælland var ubesejrede de sidste fire runder. Kolding IFs Sofie Hornemann scorede allerede i 9. minut. Da der ikke blevet scoret yderligere i kampen kunne Kolding IF tage hjem med alle tre point i bagagen. De tre point betyder at Kolding ligger side om side pointmæssigt med Brøndby IF og dermed er en trussel for holdet på Vestegnen i kampen om bronzemedaljerne.

Brøndby IF – HB Køge

På Tingbjerg Idrætspark var der vigtige point på spil, da Brøndby og HB Køge mødtes. Brøndby er under pres på tredjepladsen efter et slutspil uden sejre mens HB Køges forspring ned til Fortuna Hjørring er skrumpet efter to uafgjorte kampe i træk. Amerikanske Maddie Pokorny bragte de hvide svaner foran 1-0 mens Nicole Kozlova senere 1. halvleg sørgede for at HB Køge kunne gå til pause med 2-0 føring. I 2. halvleg cementerede Cornelia Kramer HB Køges sejr med en scoring til 3-0 som også blev kampens resultat. HB Køge får derfor sikret sig de vigtige point og kommer tilbage i sejrstimen, mens Brøndby IF stadig har en sejr i slutspillet til gode.

Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation

Varde IF – B.93

B.93 fik en smal sejr, da de mødtes på Sydbank Stadion mod Varde IF. Kampen var en jævnbyrdig affære, men i 88. minut fik Josefine Funch scoret for udebaneholdet, som sikrede dem sejren på 1-0. De tre point var altafgørende for københavnerholdet for at holde drømmen om oprykning i live.

AGF - AaB

Det var en lige kamp der blev spillet mellem de to jyske hold i 1. halvleg og holdene går derfor til pause med samme stilling som de begyndte kampen med. AGF kom dog for alvor på banen i 2. halvleg, da først Cecilie Winther Johansen først scorer til 1-0 og derefter igen til 2-0. AaB nåede aldrig at komme på måltavlen, hvorfor AGF vinder 2-0. De tre point er vigtige for det århusianske hold, som pt. står til oprykning. Med kun ét points forskel, har de B.93 åndende i nakken, hvorfor det langt fra er afgjort, hvilke hold vi får at se i Gjensidige Kvindeliga grundspillet næste sæson.

OdenseQ - Sundby

Da OdenseQ tog i mod Sundby, var det et bund- og tophold der mødtes med to forskellige motivationsfaktorer for en sejr. Sundby, som i forrige runde for første gang ikke forlod grønsværen med 3 point, ville gøre alt for at komme tilbage i sejrstimen, mens OdenseQ ville gøre sit, for at få deres første sejr i kvalifikationsspillet. Kampen blev en målrig affære med først to mål af Sundbys Nana Rosa Herskind og Pernille Mellergaard, efterfulgt af et mål til hjemmeholdet af Ajla Habibovic. Til slut fik Sundby atter to mål mere måltavlen, først af Michella Østergaard og dernæst Pernille Mellergaard igen, hvorfor kampen ender 4-1 til gæsterne.