KAMP OM TREDJEPLADSEN | OVERBLIK OVER KVAL- OG SLUTSPILLETS NÆSTSIDSTE RUNDE

JOH 1571
Tilbage
26. maj 2022
Hvem skal i år tage sig af bronzemedaljerne og hvem skal følge med Sundby op i Kvindeligaen?
Der kan ikke findes nogle resultater.

Sidste weekend blev flere ting afgjort. Vi fandt en dansk mester og den første oprykker, men med kun to runder tilbage i både Gjensidige Kvindeligaen og Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation er der stadig masser af spænding tilbage.

Gjensidige Kvindeliga

 Brøndby IF – FC Nordsjælland

Kampen om 3. pladsen spidser til og netop Brøndby og FC Nordsjælland har begge chancen for at tage bronzemedaljerne. Dog har de to klubber haft to vidt forskellige slutspil. Brøndby har slet ikke kunne finde formen og har stadig deres første sejr til gode i foråret. Sidste uge blev det til et sviende nederlag til FC Thy-ThistedQ på 4-2 – et resultat som betød at Brøndby ikke længere indtager 3. pladsen. Hvis Brøndby skal gøre sig forhåbninger om bronze i år, så skal den nedadgående formkurve knækkes i denne kamp. FC Nordsjælland er aktuelt tre point efter Brøndby, men da deres målscorer er bedre, vil en sejr bringe dem forbi netop Brøndby. FC Nordsjælland kommer med en fornem sejr i bagagen, da de slog Fortuna Hjørring hjemme med hele 4-0. Der er derfor masser på spil denne fredag aften på Tingbjerg Ground i Brønshøj. Kampen kan sparkes i gang kl. 19.00 og kan ses med optakt fra 18.45 på TV3 Sport. Den kan naturligvis også ses live på stadion.

Fortuna Hjørring – Kolding IF

Nederlaget til FC Nordsjælland sidste uge betød, at Fortuna Hjørring ikke længere kan indhente HB Køge. Da deres 2. plads heller ikke er i fare har de derfor reelt ikke noget at spille for. Det skal dog ikke være nogen sovepude for Kolding IF, da Fortuna Hjørrings spillere helt sikkert vil gøre alt for, at give cheftræner Brian Sørensen en god afskedsgave på hjemmebane, inden han efter sæsonen drager til de britiske øer, for at sætte sig i trænersædet i Everton. Kolding vil dog gøre alt for at spolere denne gave, da de stadig har gode chancer for at nå 3. pladsen. Håbet om bronze fik godt nok et knæk sidste weekend med nederlaget til HB Køge, men de kan med point i denne kamp ser frem til en meget spændende kamp i sidste runde, hvor de hjemme tager imod Brøndby IF i hvad der potentielt kan blive en direkte kamp om bronzemedaljerne. Se kampen lørdag kl. 13 på Viaplay eller live på stadion.

HB Køge – FC Thy-Thisted Q

I denne kamp har holdene også forskellige ting at spille for. HB Køge har fortjent sikret sig det danske mesterskab, men med udsigt til mange folk på lægterne, vil de helt sikkert gøre deres for at give tilskuerne en god oplevelse. Desuden har de blåsorte nok også øje for den imponerede bedrift det ville være, at komme gennem hele sæsonen som ubesejret. FC Thy-Thisted Q fik sidste weekend rystet pokalnederlaget af sig og med en sejren over Brøndby lagde de for alvor billet ind på 3 pladsen, som de netop indtager lige nu. Med point i denne svære udekamp vil de stå stærkt inden sidste kamp, hvor de hjemme tager imod FC Nordsjælland. Kvindeligaens topscorer Rikke Dybdahl var på pletten to gange sidste weekend og en målstime fra hende i de sidste kampe vil hjælpe gevaldigt på thyboernes medaljechancer. Se med søndag kl. 13 på Viaplay eller fra lægterne på stadion.

Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation

 Varde IF – AaB

Ingen af de to hold der skal i dyst fredag aften har reelt noget at spille. Varde udspillede hurtigt deres chance for oprykning, mens AaB - lidt skuffende - også har været et stykke fra de bedste hold i dette års Kvalifikationsrække. Man må derfor formode at de hold vil spille om, hvem der frem mod næste sæson i 1. division skal have det moralske overtag.

B.93 – Sundby

Det rent københavnske opgør kan til gengæld vise sig at blive yderst interessant. Sundby kunne i sidste uge sikre sig den første oprykningsplads, men med kampe mod B93 i denne runde og AGF i sidste runde, kan de også få en enorm betydning for, hvem der skal op sammen med dem. B93 ligger aktuelt tre point efter AGF og har også en dårligere målscore end århusianerne. Derfor er en sejr i denne kamp altafgørende. Uafgjort betyder ikke nødvendigvis at B.93’s oprykningschancer spoleres, men det kræver at AGF ikke vinder med Odense Q. Med andre ord skal B93 gå benhårdt efter sejren. Du kan se det spændende københavneropgør fredag kl. 18.30 lige HER. 

AGF – Odense Q

AGF har bebudet at de i dette opgør går efter tilskuerrekord i deres sidste hjemmekamp denne sæson. Der er derfor lagt op til en sand fodboldfest på Ceres Park i Aarhus. AGF håber nok også, at fodboldfesten kan kulminere med en oprykningsplads, som definitivt kan komme i hus med en sejr og pointtab til B93. Trækker både AGF og B93 sig sejrrigt ud af deres kampe denne weekend er AGF også snublende tæt på oprykning, da de inden sidste runde stadig vil være tre point foran B93 samtidig med at deres målscore er væsentlig bedre. Du kan se kampen her xxx eller du kan hjælpe AGF på vej mod tilskuerrekorden ved at tage på stadion. Se kampen lørdag kl. 14 lige HER eller på Ceres Park.