Sæsonen spidser til og i de netop afsluttede runder i både Gjensidige Kvindeligaen og Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation havde især to klubber grund til at fejre resultaterne
Der kan ikke findes nogle resultater.

Gjensidige Kvindeliga Slutspil

Kolding IF – HB Køge

Runden åbnede i Kolding, hvor to formstærke hold tørnede sammen. Kolding har haft et godt forår, som har bragt dem ind i kampen om bronzemedaljer. De måtte dog sande at HB Køge og især Cecilie Fløe var for stor en mundfuld. Med et mål i første halvleg og to i anden halvleg noterede Cecilie Fløe sig for et imponerende hattrick. Koldingenserne havde svært ved at håndtere Cecilie Fløes nærkampsstyrke i feltet, hvilket var udslagsgivende. Faktisk var der to hattricks, da månedens spiller i april; Kyra Carusa assisterede til samtlige tre mål.

FC Nordsjælland – Fortuna Hjørring

Med HB Køges sejr var Fortuna Hjørring tvunget til at vinde, hvis ikke HB Køge skulle blive danske mestre for andet år i træk. Om det var netop det pres eller sidste weekends pokaltriumf skal være usagt, men Fortuna Hjørring formåede ikke at bevare spændingen om mesterskabet, da FC Nordsjælland tog en sikker 4-0 sejr. FC Nordsjælland kom allerede foran i det 3. minut ved Karen Linnebjerg Knudsen, som udnyttede en opspilsfejl i Fortuna Hjørrings forsvar. Den stilling holdt helt hen til det 69. minut, hvor Mariah Allison Lee snød Fortuna Hjørrings offsidefælde. 3-0-målet blev sat ind af den danske ungdomslandsholdspiller Emilía Kiær Ásgeirsdóttir inden Adina-Sabina Giurgiu udnyttede en fornem frispilning fra Kathrine Kühl. Sejren til FC Nordsjælland betyder, at de nu også har meldt sig ind i kampen om bronzemedaljerne. En kamp som nu står mellem fire hold.

FC Thy-Thisted Q – Brøndby IF

To af de hold som er med i kampen om bronzemedaljerne stod overfor hinanden i søndagens kamp. FC Thy-Thisted Q skulle ryste pokalfinalenederlaget af sig mens Brøndby gik ind til kampen i jagten på slutspillets første sejr. Den sejr kunne Brøndby IF hurtigt kigge langt efter, for allerede efter 9 minutter var FC Thy-ThistedQ foran med 3-0! To af målene blev sat ind af topscorer i Kvindeligaen Rikke Dybdahl. Det sidste mål blev flot sparket ind af Beate Marcussen. Anden halvleg blev en mere jævnbyrdig affære, men der var aldrig tvivl om kampens udfald. Brøndby IF fik scoret to gange ved henholdsvis Malou Marcetto Rylov og Jennifer Einlykke, men imellem de to mål havde Malene Sørensen bragt hjemmeholdet foran 4-1, hvilket betyder at FC Thy-ThistedQ vinder kampen 4-2. Sejren betyder at netop FC Thy-ThistedQ overtager 3. pladsen fra Brøndby.

Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation

Varde IF – AGF

Storfavoritterne fra AGF var på besøg hos Varde, som var en must win kamp for århusianerne i deres jagt på oprykning. Det havde Sofie Bloch forstået og med imponerende fire mål i første halvleg sørgede hun for at AGF kunne gå til pause med en yderst komfortabel 4-0 føring. I anden halvleg udbyggede først Maria Herdel Pedersen og derefter Jenna McCormick føringen inden Vardes Line Jørgensen kunne reducere til slutresultatet 1-6 til AGF.

Sundby – AaB

Hjemme på Sundby Idrætspark kunne Sundby tage et vigtigt skridt mod oprykning til Kvindeligaen. Efter en lidt nervøs indledning fandt Sundby melodien og i det 41. minut kunne Sissel Bøje binge hjemmeholdet på 1-0. I anden halvleg så Sundby sig ikke tilbage. På kanten af offside bragte Anna Christine Walther Sundby på 2-0. Pernille Mellergaard gjorde til 3-0 inden indskiftede Laura Juul Hansen gjorde det til slutresultatet 4-0.

Odense Q – B93

Sundbys sejr betød at hvis B93 snublede i Odense og mistede point, så ville de ikke kunne hentes af netop B93 og dermed ville oprykningen til Kvindeligaen være en realitet. Odense Q og B93 gik fra banen efter 90 minutter med samme stilling som de startede og dermed kunne festen bryde løs på Amager!

Stort tillykke til henholdsvis HB Køge med mesterskabet og Sundby med oprykningen.