SOFIA FORFØLGER FODBOLDDRØMMEN

SOFIA FORFØLGER FODBOLDDRØMMEN (1)
Tilbage
30. juni 2022
Mange piger går rundt med en drøm om en dag at spille professionel fodbold rundt om på de største stadions i verden, men hvad skal der egentlig til for at denne drøm kan blive virkelighed? Det sætter vi nu fokus på i en ny minidokumentar.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af Susan Blindbæk Vestergård, Kvindeliga-ansvarlig hos Gjensidige // Foto: Inch by Inch

Fodbold er den mest populære sportsgren blandt piger og unge kvinder i Danmark. For de fleste er det først og fremmest glæden ved fodboldspillet og fællesskabet, som er drivkraften, men mange unge piger går også rundt med drømme og ambitioner om en dag at gøre fodbolden til deres levevej.

I samarbejde med fodboldapp’en InchByInch har vi lavet minidokumentaren ”Sofia og fodbolddrømmen”, hvor vi sammen med TikTok-influencer og tidligere topatlet Sofia Gadegaard sætter fokus på hvad der skal til, hvis du som pige vil nå dine mål og ambitioner inden for fodbold.

Undervejs i serien møder hun bl.a. spillere fra Gjensidige Kvindeliga, unge talenter, trænere, en mentaltræner og andre personer med indsigt i dansk pige- og kvindefodbold. De giver hver deres bud på hvad der skal til for at nå sine mål, hvilke udfordringer man kan møde og hvorfor det er vigtigt at blive ved med at drømme stort.

Minidokumentaren består af seks afsnit og kan streames gratis inde i InchByInch app’en. Første afsnit ligger allerede klar.

Hent InchByInch app’en gratis her: InchByInch – The football app

Hvorfor bliver kvindefodbold ikke taget lige så seriøst som herrefodbold?

Da Sofia kom til Danmark, så hun hurtigt hvor stor en sport fodbold er i Europa, men hun undrer sig tit over hvorfor kvindefodbold ikke bliver taget lige så seriøst som herrefodbold. Derfor var hun straks med på at undersøge hvad der findes af tilbud til piger, der vil spille fodbold, hvilke vilkår pige- og kvindefodbold har i Danmark og hvad der skal til for at kvindefodbold opnår samme respekt som herrefodbold.

Dansk-nepalesiske Sofia Gadegaard Shah er 24 år, og har en fortid som professionel svømmer. Hun ved derfor selv hvor meget dedikation og arbejde det kræver at nå til tops i eliteidræt, og hvilken modstand man kan møde på vejen.

Hun er opvokset i udlandet, men for to år siden flyttede hun retur til Danmark, hvor hun i dag studerer psykologi, og samtidig har en succesfuld karriere som TikTok-influencer med mere end 65.000 følgere. På hendes profil deler hun dagligt indhold både om svømning og livet som ung kvinde i al almindelighed, og hun er hurtigt blevet et stort idol for mange unge piger og kvinder.

Sofia har selv været i et dilemma om hun skulle følge sine drømme og passion for en sport eller hun skulle vælge den ”sikre” vej med uddannelse og en traditionel erhvervskarriere. Det er bl.a. noget af det hun sætter fokus på i første afsnit hvor hun møder sportsjournalist og iværksætter Heidi Frederikke Sigdal, der selv drømte om at blive fodboldstjerne som barn.

Gjensidige gør fodboldpigers drømme til virkelighed

Som hovedsponsor for både Gjensidige Kvindeliga og Gjensidige KvindePokalen støtter vi op om pigefodbolden, så den får de bedst mulige vilkår. Derfor har vi stiftet Gjensidige Drømmelegat.

Drømmelegatet henvender sig til fodboldpiger i alderen 8 – 21 år. Man kan søge som individuel spiller, som hold eller som klub, og man kan søge om præcis det, der kan bidrage til at komme tættere på fodbolddrømmen.

Vi uddeler Drømmelegater 3 gange årligt og næste ansøgningsfrist er den 29. august 2022.

Læs mere om Gjensidige Drømmelegat og hvordan du søger her

Du kan også følge Drømmelegatet på de sociale medier:

Facebook – https://www.facebook.com/droemmelegat

Instagram – https://www.instagram.com/droemmelegat/

TikTok – https://www.tiktok.com/@gjensidigedroemmelegat