KYRA CARUSA ER ÅRETS PROFIL I KVINDELIGAEN

Året Profil Carusa 1080X1080
Tilbage
02. juni 2022
Kyra Carusa har gjort et stærk indtog i dansk fodbold, siden hun for to år siden blev en del af kvindefodbold-projektet i HB Køge. Nu har spillerne i Gjensidige Kvindeliga kåret hende til Årets Profil.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Spillerforeningen og DBU

DBU og Spillerforeningen uddeler prisen i samarbejde med Hessel HiRE.

- Succes er ikke lineær. Den går ikke kun en vej.

Refleksionen kommer fra Kyra Carusa. Hun er anfører i HB Køge, og om et par dage løfter hun pokalen i Gjensidige Kvindeliga. En pokal og et sæt guldmedaljer, som anføreren og holdkammeraterne sikrede sig med to runder tilbage af turneringen.

Det er anden gang, hun vinder det danske mesterskab. Og med kun to år i Danmark betyder en omgang let hovedregning, at amerikaneren med de irske rødder kun har prøvet at slutte øverst i tabellen i sin tid i Danmark.

- Jeg er så stolt over holdet. Selv om der har været op- og nedture, så har holdet hele tiden rykket sig i en succesfuld retning.

- At blive ved med at lave resultater og være i stand til at dominere så meget og være i stand til at vinde titlen to runder før under alt det pres – det er massive! Det er nemt at sige, at vi har vundet det. Men det er vigtigt at huske rejsen fra dengang til nu. Alle op- og nedture, mener Kyra.

Skal, skal ikke

For to år siden lå det ikke nødvendigvis i kortene, at Kyra i dag ville stå med to danske mesterskaber og nu også titlen som Årets Profil i Kvindeligaen på cv’et.

Efter seks måneder i fransk fodbold var hun i tvivl om fremtiden.

- Da jeg kom tilbage, vidste jeg ikke rigtigt, hvad jeg ville med fodbold. Det var hårdt. Jeg skulle bestemme mig for, om jeg ville forfølge den.

Hun er fra San Diego, Californien, men har i dag også et irsk pas, da hendes bedsteforældre immigrerede fra Irland til USA. Det var en tidligere træner fra netop Californien, der satte hende i forbindelse med fodboldprojektet i den danske provinsby.

I dag har Danmark en speciel plads i hendes hjerte, men det var ikke uden nervøsitet, hun slog sig ned langt væk fra den varme, sydlige stat.

- Det var skræmmende at være så langt væk fra din familie velvidende, at selv om du har en forlænget weekend, så kan du ikke bare flyve hjem til Californien.

Søger udfordringen

Men selv om det kan være skræmmende at være mere end 8.500 kilometer væk fra familien, så er Kyra ikke bange for ukendt territorium. Faktisk er det vigtigt for hende konstant at blive udfordret. At udvikle sig. Stilstand er ikke en mulighed.

- Min ambition som både spiller og menneske er at udfordre mig selv. Ikke kun udfordre mig selv, men også være modig nok til at acceptere udfordringer.

- Jeg vil fortsætte med at være i et miljø og være en del af et hold, som inviterer progression ind og ikke frygter at fejle, og som bliver ved med at investere i fremtiden for kvindefodbold.

- Hvis jeg har lært noget i min karriere, så er det at tro på mig selv. Hvis ikke, du tror på dig selv, hvem skal så? Det mindset har altid bragt mig – selvfølgelig har det nogle gange været skræmmende – nye steder hen og givet mig nye udfordringer, men også udviklet mig som spiller og mennesker.

Lige nu er udfordringerne i Gjensidige Kvindeliga, hvor hun har præsteret så godt, at spillerne har peget på hende som Årets Profil.

- Jeg er utroligt beæret over at modtage prisen. Og det gør mig meget stolt at bringe prisen til HB Køge, siger 26-årige Kyra.

Kyra Carusa er Årets Profil i Gjensidige Kvindeliga med 40% af stemmerne, og med hæderen følger en Mercedes fra Hessel HIRE i en måned. HB Køge-anføreren vinder prisen foran Kathrine Kühl, som fik 26% af stemmerne, mens 5% af spillerne skrev Mariah Lee. Bag kåringen står Spillerforeningen og DBU i samarbejde med Hessel HiRE.

Om prisen

Sammen med spillerne hylder Spillerforeningen og DBU hvert år Årets Profil i Gjensidige Kvindeliga. Det er altså spillerne, der stemmer og vælger Årets Profil. Prisen uddeles i samarbejde med Hessel HiRE. 

 

Der kan ikke findes nogle resultater.