FRANK JOHNSEN ER NY CHEFTRÆNER I SUNDBY

Sundby Frank Johnsen 696X487
Tilbage
20. juni 2022
Når Sundby til august spiller deres første kamp i Gjensidige Kvindeliga, vil den tidligere U-16 landstræner stå ved roret
Der kan ikke findes nogle resultater.

Med en fortid på tolv år i Brøndby og otte år hos DBU, blev Frank Johnsen ansat i Sundby Boldklub som talentchef i november 2021. I foråret tiltrådte han ligaholdet som Head of Coaching. Når Sundby træder ind på grønsværen til deres første ligakamp, er det med Frank Johnsen som cheftræner. 

Kommet for at blive

Cheftræneren har klare ambitioner for ligaoprykkerne: "Vi har set det flere gange på herresiden - Viborg og Silkeborg har gjort det godt som oprykkere, så det kan vi også. Og ikke bare i denne sæson - vi vil fremadrettet være en del af ligaen, så det er helt klart en målsætning at blive", fortæller Frank. 

"Vi er klassens nye pige, hvilket har sine styrker og ulemper. Det er klart, at de andre klubber har mere ligaerfaring end vi har, men vi kommer med vores udtryk og spillestil, som vi vil bruge til at sætte præg på vores kampe", fortsætter cheftræneren. "Sundby fylder snart 100 år, så klubben har et DNA og en historik, som vi vil værne om, beholde og vise de andre klubber hvad det kan."

Hvis man spørger Frank hvad han kan bidrage med til Københavnerklubben, er svaret meget tydeligt: "Erfaring. Jeg har cirka tyve års erfaring på pige/kvindesiden med tolv år i Brøndby IF og derefter otte år i DBU. Det har givet mig masser af erfaring, som jeg kan bidrage med i klubben. Mit første trænerjob på pigesiden i København var endda i Sundby i 1998, så det er lidt som at komme hjem igen".

Sundby på liganiveau

Det er første gang i mange år, at Sundby spiller i ligaen, hvorfor der ikke er så meget know how i klubben. Vi skal flytte klubben, gøre den mere professionel. Der er heldigvis en meget dygtig, proaktiv ledelse i Sundby, som er i gang med at investere i ressourcer omkring holdet og set uppet, så vi er godt på vej", fortæller Frank. 

"Vi er klar over at alt ikke bliver bygget på en dag, men vi skal helt klart blive i ligaen", afslutter cheftræneren.

Frank overtager cheftrænerposten fra Lasse Lund.