NY GJENSIDIGE KVINDELIGA-BOG

Image00001 (4)
Tilbage
29. juli 2022
Med den nye bog "Kvindeligaen" vil børn landet over kunne læse om den bedste danske kvindelige fodboldrække
Der kan ikke findes nogle resultater.

Forlaget Turbine og forfatter Lasse Højstrup Sørensen har længe arbejdet på bogen "Kvindeligaen", som er en letlæselig bog lavet til børn. Bogen vil senere på året være tilgængelig i landets biblioteker og skolebiblioteker. 

Bogen er en del af forlagets serie kaldet "Fakta 1234", som er letlæselige bøger til børn på 0. til 5. klassetrin. Serien indeholder flere bøger om sport- og sportsfolk som bl.a. Christian Eriksen, Simon Kjær og Premiere League. "Kvindeligaen" er den første bog i serien om kvindefodbold på liganiveau.

I bogen kan man bl.a. læse om klubberne, hvad en topscorer er, hvordan træning foregår, hvordan klubberne kvalificerer sig til Champions League samt ligaens største stjerner. 

Tilblivelsen af 'Kvindeligaen'

Det er ikke helt tilfældigt, at forfatter Lasse Højstrup Sørensen valgte at skrive om kvindeligaen: "jeg har i mange år lavet trænerarbejde med pigefodbold i Århus og set hvor stort potentiale der er i sporten. Samtidig har jeg helt fra start fuldt med i Gjensidige Kvindeliga og synes det er enormt spændende med at det nye der sker og den hurtige udvikling" fortæller Lasse. "Der var brug for at fortælle historien om ligaen til børn og unge. Nu håber jeg at masser af børn vil blive klogere på kvindefodbold og kvindeligaen ved at læse bogen".  

Viser at det er muligt at drømme stort

At Lasse mener at det er vigtigt at fortælle historien om ligaen og kvindefodbold, begejstrer ligachef Nicolai Kaas Nordstrøm: "Vi er meget glade for, at Lasse og forlaget Turbine har valgt at lave en bog om ligaen. Vores mission er at inspirere unge piger at drømme om en karriere som professionel  fodboldspiller. Hver eneste spiller i Gjensidige Kvindeliga er et bevis på, at den drøm kan lykkes. Med bogen kommer vi direkte ud til skoler og biblioteker, så børene kan lære ligaen bedre at kende og forhåbentlig give endnu flere lyst til at spille fodbold og drømme stort.

Bogen vil være tilgængelig på de danske biblioteker senere på året. Den præcise dato offentliggøres, så snart den er på plads.