Sara Thrige tog springet fra Gjensidige Kvindeliga til den største Europæiske Fodboldscene

Thrige Milan
Tilbage
27. januar 2022
Sara Thrige har gennem årene udviklet sig i den hjemlige Gjensidige Kvindeliga og gjort sig klar til at tage springet op på den allerøverste hylde. Ligaen har formet hende og gjort hende klar til springet, nu spiller hun for storklubben AC Milan.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga / Foto: Sara Thrige

Turen gik i første omgang fra barndomsklubben til Team Viborg, der spillede i U18 DM-rækken. Det var det første store spring på rejsen mod en professionel fodboldkarriere. I dag sidder Sara Thrige i sin lejlighed i Milano, hvor hun til daglig spiller professionelfodbold for storklubben AC Milan.

Rejsen til Milan har været livslang og der er taget mange vigtige og store beslutninger i ungdomsårene, for at processen skulle være den rigtige.

- Det har aldrig handlet om hvad alle de andre gjorde, men hvad jeg havde lyst til på lige præcis det tidspunkt. Da jeg tog fra Team Viborg kunne jeg måske også have taget direkte til Fortuna eller Brøndby, som var de to topklubber i Danmark – det gjorde alle, men bare fordi alle gjorde det, var det ikke nødvendigvis det rigtige for mig.

Jeg endte i KoldingQ og det var det helt rigtige skridt for mig på det tidspunkt, det var et rigtig vigtigt skifte for mig

Sara Thrige, AC Milan

- Jeg endte i KoldingQ og det var det helt rigtige skridt for mig på det tidspunkt, det var et rigtig vigtigt skifte for mig. Jeg fik super meget spilletid og lærte meget om både ligaen og mig selv, så min tid i Kolding var virkelig vigtig for der hvor jeg er i dag. Tiden i KoldingQ gjorde også at jeg var helt klar til at tage springet til Hjørring, da jeg så skiftede til Fortuna i 2017.

- Jeg føler jeg har taget det hele trin for trin og bygget min karriere op over mange år. Det betød også at jeg i sommer var klar til at tage skridtet til udlandet, fordi jeg havde fået alt det ud af den danske liga, som jeg drømte om. Nu var jeg klar til at prøve kræfter med noget nyt og endnu større og det blev så i Italien og i AC Milan.

Da Thrige begyndte at kigge udover Danmarks grænser, i jagten på et nyt eventyr, var hun ikke låst fast på noget specifikt. Hun ville prøve sig selv af og vidste hun var klar til at tage springet ud af Gjensidige Kvindeliga og til noget endnu større:

- Jeg drømte om at opleve noget nyt, nye træningsbaner, nye køreture, nye stadions, nye måder at gøre tingene på og nye mennesker. I sidste ende var Italien og Milan bare det bedste tilbud.

- Det at være en del af en så stor klub, som AC Milan er var enormt tiltrækkende. De har gennem de sidste par år satset meget på kvindefodbolden og bygget et godt hold op, der er konkurrencedygtigt både her i Italien og på den europæiske scene og nu er jeg fuldtidsprofessionel i AC Milan og bor i Italien. Det er fantastisk.

- En af de største forskelle er klart størrelsen på staben. Der kan stå 8-10 stabsmedlemmer, der bare står og kigger på vi træner. Vi har altid folk omkring os, der er klar til at hjælpe os. Det er os det handler om. Det handler kun om at udvikle os spillere, så vi kan blive de bedst mulige fodboldspillere og det er fantastisk.

Det er os det handler om. Det handler kun om at udvikle os spillere, så vi kan blive de bedst mulige fodboldspillere og det er fantastisk

Sara Thrige, AC Milan

Sara Thrige har brugt den udvikling dansk kvindefodbold og Gjensidige Kvindeliga har været igennem, til at forberede springet til det store udland, og til de største ligaer i verden og hun ser positivt på den udvikling, der sker i den hjemlige liga:

- Der er kommet mange gode kampe og flere lige kampe. Selvom man spiller i de to topklubber, kan man ikke længere ”bare” gå ind og vinde alle kampene. Styrkeforholdet i ligaen er blevet udlignet, både fordi Brøndby og Fortuna mister deres spillere til udlandet, men bestemt også fordi at flere klubber vil være med i den sjove ende og satser på kvindefodbolden – også økonomisk. Flere vil være med, hvor det er sjovt og det er rigtig godt for ligaen og dens udvikling.

Jeg tror udviklingen har været et rigtig godt wake up call for alle klubberne og ligaen generelt

Sara Thrige, AC Milan

- Hvis klubberne vil have resultater og fortsætte med at skabe gode resultater i den hjemlige liga, kræver det at de investerer. Jeg tror udviklingen har været et rigtig godt wake up call for alle klubberne og ligaen generelt. Det øger niveauet og gør at jeg har stået i svære kampe, det har helt klart også været med til at klargøre mig til at skifte til udlandet. I Fortuna var vi jo også så heldige og dygtige at være med i Champions League, det gav også god træning og det gjorde at vi blev matchet mod de allerbedste fodboldspillere. Det var vigtigt i min klargøring og forberedelse mod udlandet.

- Nu er jeg i AC Milan og det er jeg ovenud glad for, jeg har 1,5 år tilbage her og derefter er jeg stadig ung. Men engang i fremtiden, håber jeg at slutte af hjemme i den danske liga, som forhåbentlig fortsætter sin flotte udvikling.

Engang i fremtiden, håber jeg at slutte af hjemme i den danske liga, som forhåbentlig fortsætter sin flotte udvikling

Sara Thrige, AC Milan

- Der er kommet mere økonomi ind i dansk kvindefodbold og alle klubber er nu kontraktklubber. Selv de små kontrakter kan være med til at motivere spillere, der står ved en skillevej, til at blive i fodbolden, og det er vigtigt. Det skaber et øget fokus på fodbolden og det skaber en stærkere liga, som kan skabe et langt bedre fundament for dansk kvindefodbold. Det er også virkelig vigtigt at den danske liga kan tiltrække udlændige, det er vigtigt fordi man lærer noget at en anden fodboldkultur, både på banen og som menneske og den retning mener jeg, at den danske liga er godt på vej i.

Selv de små kontrakter kan være med til at motivere spillere, der står ved en skillevej, til at blive i fodbolden, og det er vigtigt

Sara Thrige, AC Milan