Fra drengeholdet til topscorer og kontakt med West Ham

Emma Snerle Laver Drømmeskifte Til Westham
Tilbage
07. januar 2022
I går blev det offentligt gjort, at hun skifter det Nordjyske ud med Englands hovedstad og en af de mest interessante ligaer for kvindelig fodbold i verden.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Jess Madsen

 

Vi har taget en lille snak med Emma om hende og hendes karriere.

Vi fornærmer vist ikke nogen ved at sige, at Emma Snerle kommer fra en fodboldboldfamilie. Og som bare 4-årig, blev hun også sendt afsted til hendes første træning.

I hendes tidlige fodboldkarriere var der kun et blandet hold, hvor drengene og pigerne spillede sammen. Men den unge nordjyde har altid haft et særligt drive, når det kom til runde kugle, så da pigerne og drengene begyndte at spille på hvert deres hold, fulgte Emma med drengene.

  • Jeg har måske altid været lidt bedre end de andre piger på min årgang. Fra start var det et mikshold. Jeg ved ikke engang, hvordan det skete, men jeg har altid bare fulgt med drengene, fordi jeg måske ville det lidt mere end de andre piger.

Der er ellers ikke den sportsgren, som Emma ikke har prøvet. Håndbold, badminton, svømning, tennis og ridning. Bare for at nævne nogle af dem.

Men på et tidspunkt måtte Emma vælge, og så var livet på grønsværen ikke til at komme udenom. Men det kom ikke uden svære valg.

Da Emma ikke længere kunne spille med drengene, skiftede hun barndomsklubben i Dronninglund ud med AaB. Et skridt på vejen i en mere elitepræget tilværelse. Men efter bare et par sæsoner i AaB, kunne sulten ikke stilles længere, og Emma søgte endnu engang nye græsgange.

Valget landede på Fortuna Hjørring. På det tidspunkt, og den dag i dag, en af de førende indenfor kvindefodbold.

I den første tid kørte Emmas forældre hende frem og tilbage, men med knap tre kvarters kørsel, den ene vej og tre kvarters kørsel den anden vej, tog Emma valget som 16-årig om at flytte hjemmefra.

  • Det var en kæmpestor beslutning i en tidlig alder at tage beslutningen om at flytte til Hjørring som 16-årig. Men jeg flyttede ind på akademiet i Hjørring, så det var ikke, fordi jeg skulle ud at stå fuldstændig på egne ben. Jeg havde veninder omkring og hjælp i hverdagen, så den største forskel var, at jeg ikke havde familien at komme hjem til og savnet til dem i hverdagen.

Men valget lod til at være det helt rigtige. Emma faldt hurtigt til og fik tidligt chancen på førsteholdet og blev en etableret del af førsteholdet. Hvilket en dag udmøntede sig i nogle mærkelige beskeder, som hun ikke helt kunne finde ud af, hvorfor hun modtog.

Det var nemlig en helt almindelig dag. Hendes mor var på besøg hjemme fra Dronninglund, og efter en tur ved tandlægen smuttede de to på café.

  • Så begyndte jeg at få nogle beskeder, hvor folk skrev tillykke. Men jeg havde ikke fødselsdag, og jeg forstod det ikke rigtigt, der var ikke noget, de skulle lykkeønske mig med. Men så tjekker min mail, og så står der, at jeg er blevet udtaget til A-landsholdet. Så det var lidt en sjov måde at finde ud af det på.

Da Emma blev udtaget første gang til A-landsholdet, så havde det slet ikke krydset hendes tanker. Hun var kun lige rykket op som U-19 og var derfor sikker på, at hun bare skulle med til den næste U-19 samling. Men en landstræner ville det anderledes.

Nu får Emma også mere og mere spilletid, når hun er med A-landsholdet, og hun scorede sit første mål for Danmark i september, da Danmark mødte Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen. I Gjensidige Kvindeliga var hun en af ligaens store stjerner og endte også som topscorer.

Men nu venter der nye udfordringer i det engelske, hvor hun har underskrevet en kontrakt med Westham Women på 2,5år. Et skifte, der har været tænkt meget over.

  • Der er mange overvejelser om, hvad næste skridt skal være, og hvad det bør være, og, hvad der er bedst for mig og min udvikling. Men der er ingen tvivl om, at den engelske liga synes jeg er helt vildt spændende og meget konkurrencedygtig. Der er mange hold, som byder sig til og man skal virkelig stå på tæer for at være med.

Det bliver spændende at følge den unge, rolige, og til tider lidt generte, nordjyde på en af de største fodboldscener i fremtiden.