For Indiah-Paige Riley var Gjensidige Kvindeliga det helt rigtige next-step

37J1420
Tilbage
24. januar 2022
Hun har haft debut på det australske kvindelandshold, The Mathildas, og så hun blev nomineret til årets ungdomsspiller i den australske W-League i 2020. Gjensidige Kvindeliga det helt rette match for Riley, netop nu.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga / Foto: Jess Madsen

Indiah-Paige Riley kom i sommeren 2020 til Fortuna Hjørring, hvor hun allerede har prøvet kræfter med europæisk fodbold på den allerøverste hylde, i Champions League. Ligaen og den nordjyske klub, er det helt perfekte match for den unge australier netop nu, fortæller hun:

- Den danske liga og Fortuna Hjørring, er et perfekt sted for mig, der hvor jeg er i min karriere lige nu. Fortuna henvendte sig, efter de havde set video på mig fra den sæson, hvor jeg blev nomineret til årets ungdomsspiller i Australien, også endte jeg heroppe. Muligheden var for god, til at sige nej, så her er jeg, det er fantastisk og jeg er virkelig glad for at være i Danmark og Europa.

Den danske liga og Fortuna Hjørring, er et perfekt sted for mig, der hvor jeg er i min karriere lige nu

Indiah-Paige Riley, Fortuna Hjørring

- Tidspunktet var godt og noget af det jeg synes er enormt tiltrækkende ved Gjensidige Kvindeliga og den europæiske sæson, er at I spiller hele året – med sommer- og vinterpause godt nok. Men i Australien er sæsonen slet ikke så lang, så det er fedt at kunne spille så stor en del af året, som I gør her, fortæller Indiah-Paige Riley om skiftet til Gjensidige Kvindeliga i sommeren 2020.

Kvindefodbolden har udviklet sig meget og det er blevet en meget konkurrencedygtig liga. Det er vigtigt for ens udvikling som fodboldspiller, fortæller Riey videre:

- Jeg synes den danske liga er virkelig konkurrencedygtig. Kampene er lige, du ved aldrig hvordan dine modstandere er på dagen. Det er uforudsigeligt, så man skal aldrig være klar.

Jeg synes den danske liga er virkelig konkurrencedygtig

Indiah-Paige Riley, Fortuna Hjørring

- Før jeg kom hertil, var det kun Brøndby IF og Fortuna Hjørring, der kæmpede om pokalerne, nu er et hold som Køge også fuldstændig med i konkurrencen, de vandt ligaen, det siger det hele.

- Min personlige udvikling, siden jeg kom hertil, har været massiv. Både træningen og miljøet har udviklet mig meget. Og så er ligaen og kampene her meget mere fysiske, end jeg har været vant til og det har været ét af de punkter, hvor jeg har udviklet mig allermest i mit spil, mens jeg har været i Danmark. Den største forskel er måden vi spiller på, her i Fortuna vil vi gerne være på bolden og spille den rundt, i Australien har jeg altid spillet meget mere direkte, så det har også været et stort udviklingspunkt. 

Men målet og drømmene er ikke nået, for den unge australier ved nu at være i Danmark og spille i toppen af den danske Gjensidige Kvindeliga:

- At spille for The Mathildas, det Australske landshold er selvfølgelig en kæmpestor drøm. Men jeg ville også elske at spille i England eller for PSG i Frankrig, det er drømmen.

At spille for The Mathildas, det Australske landshold er selvfølgelig en kæmpestor drøm

Indiah-Paige Riley, Fortuna Hjørring

- Gjensidige Kvindeliga er et godt springbræt for mig, i første omgang for at komme til Europa og lære hele måden at leve på og spille fodbold på her, men også for at komme videre på et tidspunkt, til en endnu større liga og klub. Der er ikke så mange på min alder fra Australien, der er her i Europa allerede, så bare det at være her er et vigtigt skridt i min videre udvikling. Nu var vi godt nok ikke med i Champions League i år, men sidste år mødte vi nogle fantastisk gode hold i turneringen og det at blive eksponeret på den øverste hylde, er god læring og vigtigt for min videre udvikling, som fodboldspiller.

Gjensidige Kvindeliga er et godt springbræt for mig, i første omgang for at komme til Europa og lære hele måden at leve på og spille fodbold på her

Indiah-Paige Riley, Fortuna Hjørring

Indiah-Paige Riley og resten af Fortuna Hjørring-mandskabet er allerede godt i gang med sæsonopstarten frem imod forårsdebuten i Gjensidige Kvindeliga. Slutspillet starter lørdag 26. marts kl. 13.00, når nordjyderne hjemme tager imod FC Nordsjælland. Kampen kan som altid ses på Viaplay.