2021 blev endnu et historisk år i dansk kvindefodbold

235540928 309943107413128 357502931101003535 N
Tilbage
10. januar 2022
Vi har lukket døren til 2021, der endte som et historisk år i Dansk Kvindefodbold og hvor der blev vendt op og ned på magtforholdet i Dansk Kvindefodbold.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Michael Frimundt

Sæsonen 2020/2021 endte som et lille stykke Danmarkshistorie i Gjensidige Kvindeliga. For første gang siden 2001 hed Danmarksmesteren hverken Fortuna Hjørring eller Brøndby IF, men HB Køge.  De nappede pokalen til det danske mesterskab foran det største tilskuertal i dansk kvindeklubfodbold nogensinde, på hjemmebanen i Køge mod netop Brøndby IF, i sidste spillerunde.

En fantastisk præstation for oprykkerholdet, der er fløjet op igennem rækkerne – og for dansk top-kvindefodbold. Med mesterskabet kom også muligheden for kvalifikation til Champions League, som HB Køge ikke var sen til at gribe. Dermed spillede de med i det første gruppespil i turneringens historie, hvor i alt 16 hold deltager fordelt i fire grupper. Her mødte de blandt andet mægtige FC Barcelona på Capelli Sport Stadion, hvor de spillede op imod de forsvarede vindere af UEFA Womens Chamions League, i størstedelen af kampen. Endnu en flot præstation, af holdet fra Køge.

Også i Kvindepokalen skulle der findes en ny vinder, FC Thy-ThistedQ havde for andet år i træk, spillet sig i finalen i turneringen og 2021 blev året hvor de kunne løfte pokalen og lade sig hylde som pokalmestre, da de slog Brøndby IF hjemme i Sparekassen Thy Arena. Det flotte resultat af nordjyderne understreger den store udvikling, den danske liga og dansk kvindefodbold har gennemgået de seneste år. Det fortæller i den grad historien om en mere jævnbyrdig liga, hvor flere hold nu vil være med til at kæmpe om medaljerne, i begge turneringer. Hele fem forskellige hold har fået tildelt guldet i de to turneringer de seneste tre år.

Sæsonstarten 2021 i Gjensidige Kvindeliga blev også starten på et andet stort samarbejde, nemlig samarbejdet med NENT-Group. Et samarbejde om en tv-aftale, der betyder, at alle kampe i Gjensidige Kvindeliga nu vises direkte på Viaplay og TV3 Sport. En stor milepæl for ligaen, som også mærker større, kommerciel interesse hele vejen rundt, fortæller ligachef Nicolai Kaas:

Vi har været i gang i nu 2,5 år og er i gang med en fantastisk rejse. Vi er nået langt, men er slet ikke i mål. Det går stærkt i landene omkring os og vi skal forsøge at følge det tempo. Vores næste store opgave er at gøre vores samlede produkt endnu mere attraktivt for i særdeleshed publikum på stadion, så vi kan øge tilskuertallene til ligaens kampe markant. Det er en stor opgave, vi glæder os til at løse i de kommende år. 

Vores næste store opgave er at gøre vores samlede produkt, endnu mere attraktivt, for i særdeleshed publikum på stadion, så vi kan øge tilskuertallene til ligaens kampe markant.

Nicolai Kaas, Ligachef

Allerede fredag 25. marts skydes Gjensidige Kvindeliga Slutspillet i gang, når HB Køge tager imod Brøndby IF på Capelli Sports Stadion i Køge kl. 19.00. Kampen vises selvfølgelig direkte på TV3 Sport og Viaplay.