Rosenborg BK blev det perfekte match, på det perfekte tidspunkt, for Lene Christensen

Lene C
Tilbage
08. februar 2022
Lene Christensen blev i vinterens transfervindue, solgt til Rosenborg BK fra Kolding IF og hun sætter nu de første ord på skiftet og drømmen om den professionelle tilværelse.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga

Lene Christensen har de seneste år stået på mål for KoldingQ og senere Kolding IF i den danske Gjensidige Kvindeliga. I vinterpausen blev hun solgt fra Kolding IF til norske Rosenborg BK, et skifte i den helt rigtige retning for den ambitiøse målmand.

- Jeg har brugt den første tid på at falde til heroppe, er blevet taget rigtig godt i mod både på- og udenfor banen. Jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang med ligaen og kampene. Der har været mange praktiske ting at få styr på, men der har jeg heldigvis fået masser hjælp.

Den første tid er gået med tilvænning til at bo i et nyt land og at spille på et nyt hold, men det har ikke været den største forskel for Lene Christensen:

- Den største forskel er for mig vejret. Det er rimelig koldt heroppe, vi har sne det meste af tiden. Det har vi haft siden jeg kom.

- Jeg er jo målmand og løber utvivlsomt ikke så meget som spillerne ude på banen, så det kræver at jeg holder mig varm og bruger pauserne i spillet på at holde kroppen i gang. Indtil nu har vi bare trænet, så jeg har stadig til gode at holde mig varm i kampsituationer.

Valget faldt på Norge, fordi det rigtige tilbud landede på det rigtige tidspunkt og ikke mindst fordi niveauforskellen ikke ville blive for stor i denne liga, fortæller Christensen videre:

- Det blev Norge, fordi jeg følte det var et rigtig fint step for mig i min videre karriere. Klubben har høje ambitioner og vil gerne opnå en masse ting sportsligt. Derudover er der et stort setup omkring holdet.

Det blev Norge, fordi jeg følte det var et rigtig fint step for mig i min videre karriere

Lene Christensen

- Det er et højere niveau, dog ikke så meget højere end i Gjensidige Kvindeliga, så jeg føler det er et godt skifte for mig. Et skridt der ikke bliver for stort, men hvor jeg stadig kan følge med og udvikle mig yderligere og det var vigtigt. Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve det hele af.

Det er et højere niveau, dog ikke så meget højere end i Gjensidige Kvindeliga, så jeg føler det er et godt skifte for mig

Lene Christensen

Og netop skiftet til en ny liga, hvor nye og ukendte spillere venter, var vigtigt for Lene Christensen:

- Jeg synes som markspiller giver det god mening at skifte fra et midt- eller bundhold i Gjensidige Kvindeliga til et tophold, men det mener jeg ikke det gør som målmand. Jeg har haft mulighederne, men mente ikke det var det rigtige step, for mig. I Kolding IF, som var et midterhold, blev jeg udfordret i alle kampene, det ville jeg ikke på samme måde gøre hos et topholdene. Der ville jeg risikere at stå og kigge i store dele af kampene og derved ikke blive udfordret. Måske ville jeg kunne vinde mesterskaber, men jeg ville ikke udvikle mig optimalt og det er det vigtigste for min udvikling. Der er selvfølgelig en anden mentalitet i en topklub, hvor man hver weekend spiller for pokaler og mesterskaber, det giver selvfølgelig også en hel masse, men udviklingen i spillet var vigtigst for mig. Derfor var det vigtigt at skifte til en ny liga, hvor der venter nye udfordringer. Det gælder både nye hold og spillere, som jeg ikke kender. Det er her jeg kan udvikle mig mest og derved, forhåbentlig, også fastholde min plads på landsholdet.

Muligheden opstod og den var for god til at lade passere:

- Muligheder opstår måske ikke så ofte, for os målmænd, som hvis jeg havde været markspiller. Derfor valgte jeg at tage skridtet nu, hvor der var en rigtig god mulighed, for mig. Her skal jeg spille Champions League, som jo også er et fantastisk udstillingsvindue og det er vigtigt ikke kun at blive set i landskampe, men også i weekenderne og i Champions League.

Her skal jeg spille Champions League, som jo også er et fantastisk udstillingsvindue og det er vigtigt ikke kun at blive set i landskampe, men også i weekenderne og i Champions League

Lene Christensen

- Jeg er heldigvis meget ung endnu, jeg er lige blevet 22 år. Så der er nogle år til jeg skal toppe og der håber jeg da at nogle af de store målmænd, i de helt store klubber har indstillet deres karrierer, så der, på det tidspunkt, bliver plads til nogle af os unge målmænd.

- Jeg drømmer, som de fleste fodboldspillere tror jeg, om at komme til den engelske liga. Det går virkelig stærkt derovre, der er stort set landsholdsspillere på alle hold og det tiltrækker virkelig mange gode spillere. Det er klart min ambition og et mål at jeg gerne vil prøve det i min karriere.

Turen gik fra Haderslev til KoldingQ som ungdomsspiller og Christensen voksede stødt på holdet i Kolding, det er en tid hun ser tilbage på med glæde og stolthed og hun åbner døren for et comeback til sin klub, en dag om, forhåbentlig, mange år, når karrieren går på hæld:

- Kolding IF har været en kæmpe hjælp fra mig. Jeg kom til klubben som ungdomsspiller fra Haderslev. Heldigt for mig, så indstillede Stina Lykke sin karriere det år jeg blev seniorspiller. Klubben valgte at tro på mig og give mig chancen og tilliden til at spille kampene og det har modnet mig helt vildt. Jeg er gået fra at være en spiller, der stod på bagerste række, til at være en spiller, der tog ansvar og var med til at hæve niveauet til både træning og kamp. Kolding IF har helt klart været med til at rykke mig og givet mig en lederrolle, selvom jeg stadig er ung.

Klubben valgte at tro på mig og give mig chancen og tilliden til at spille kampene og det har modnet mig helt vildt

Lene Christensen

- Kolding IF har været en kæmpe hjælp og det sætter jeg virkelig stor pris på – det fik de også at vide, da jeg forlod klubben.

- Man ser mange der kommer hjem til deres tidligere klubber, når karrieren går på hæld. Og det vil jeg bestemt ikke udelukke. Vores veje blev skilt på en god både, der er gode vibes og de har sagt jeg altid er velkommen og det er jeg virkelig glad for at vide, slutter Lene Christensen.