NORDEN VIL HAVE VÆRTSKABET FOR KVINDE-EM I 2025

VIDEO Beate Marcussen Donerer Select Bolde Til Godt Formål1
Tilbage
15. oktober 2021
I fire år har de nordiske fodboldforbund samarbejdet tæt om at lave et stærkt, fælles bud på et stort mesterskab. Nu er DBU og de nordiske fodboldforbund klar til at byde på værtskabet af EM 2025 for kvinder.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU Kommunikation / Foto: fodboldbilleder.dk

Siden 2018 har alle de nordiske fodboldforbund - Danmark, Færøerne, Finland, Island, Norge, Sverige - samarbejdet om at etablere et stærkt bud på et fælles værtskab af VM 2027 for kvinder.

Samtidig har DBU arbejdet på et ambitiøst bud på EM 2025 for kvinder.
Nu har Danmark, Finland, Norge og Sverige beslutte at byde på EM-værtskabet i 2025 med støtte fra Færøerne og Island.

Jesper Møller, formand i DBU, tror på, at det nordiske samarbejde kan skabe en uforglemmelig EM-turnering.

”Vi har i DBU og i de nordiske fodboldforbund meget ambitiøse visioner for udviklingen af kvindefodbolden. Vi har i fire år arbejdet tæt sammen med vores nordiske kolleger om at skabe et stærkt bud på en slutrunde. Vi er overbeviste om, at et nordisk værtskab for EM 2025 vil være fantastisk for kvindefodbolden - for fans, spillere, interessenter og UEFA,” siger Jesper Møller.

De nordiske lande vil skabe en begivenhed i særklasse, der viser ligestillings styrke samt vækster og øger interessen i fodbold og kvindefodbold både i de nordiske lande og hele Europa.

Alle de nordiske fodboldforbund har de seneste par år undersøgt mulighederne for stadions, værtsbyer, base camps og andre faciliteter for at danne sig det fulde billede af, hvordan man udvikler det bedst mulige værtskab for EM 2025. De nordiske fodboldforbund afventer yderligere information om en potentiel budproces på værtskabet for VM for kvinder i 2027.

Fem af de nordiske lande - Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige - har kvalificeret sig til kvindernes EM i 2022, hvilket også er et godt eksempel på det høje sportslige niveau på de nordiske landshold.

Nu er Norden klar til at lægge et stærkt bud på EM i 2025.

UEFA’s eksekutivkomite annoncerer i december 2022, hvem der får værtskabet til EM 2025.