Niende spillerunde betød ændringer i stillingen

Niende Spillerunde Betød Ændringer I Stillingen
Tilbage
11. oktober 2021
Det var en god weekend for holdene fra Sjælland, og der blevet rykket rundt på placeringerne i Gjensidige Kvindeliga. Få hele overblikket over runden lige her.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af Kvindeliga.dk / Foto: Gonzalez Foto

I niende spillerunde foregik alle fire kampe på jysk grund, da de tre hold fra øst var draget mod vest. Og det fik de et godt udbytte ud af, da de alle fik hentet en sejr. De sejre betød også, at der blev rykket rundt i stillingen.

AaB – FC Nordsjælland: 0-1

Det ser efterhånden svært ud for AaB, efter de i weekenden led deres niende nederlag i streg. Efter 38 minutter i weekendens kamp fik FC Nordsjælland i et opspil fra egen banehalvdel spillet sig igennem AaBs linjer, der ender med et perfekt slået indlæg fra Mariah Allison Lee ind til Karen Linnebjerg Knudsen, der bare kunne sætte foden på, for at Nordsjællænderne fik bragt sig foran 0-1. Dette blev også kampresultatet, og FC Nordsjælland kunne tage retur over Storebæltet med tre point i bagagen, som samtidig også giver dem lidt luft til bunden i stillingen.

FC Thy-ThistedQ – HB Køge: 1-3

HB Køge ser lige nu ustoppelige ud, efter de i weekenden hentede niende ud af ni sejre i denne sæson. I denne spillerunde gik det ud over FC Thy-ThistedQ. Efter bare 5 minutter får HB Køge bragt sig foran, da Sofie Thrane Hornemann erobrer bolden langt oppe på FC Thy-ThistedQs banehavldel. Efter nogle få træk får hun sat sin direkte modstander og får skabt plads nok til, at hun kan slå indlægget. Her står der flere HB Køge spillere inde i boksen, men det bliver Cecilie Fløe, som hopper højest og får headet HB Køge foran 0-1. En halv time senere får HB Køge tilkendt et straffe, og det bliver Kyra Carusas job at sætte den ind. Og det gør hun med stolpen, som hjælper, og så står der 0-2. Efter 39 minutter bliver kampen reelt afgjort, da Cecilie Fløe igen hopper højest denne gang på en hjørnesparkssituation, og får headet bolden ind til 0-3. I kampens sidste minutter lykkedes det for FC Thy ThistedQ at få reduceret en smule, da Rikke Dybdahl langt ude fra får sparket bolden henover Kaylan Jenna Marckese og ind i målet.

Fortuna Hjørring – AGF: 3-0

I weekendens eneste jyske opgør var AGF på en svær opgave, da de ude skulle møde Fortuna Hjørring. Og der skulle ikke gå meget mere end 20 minutter før nordjyderne havde bragt sig foran. Olivia Møller Holdt får sendt Indiah Paige Riley afsted, som stensikkert får sat bolden i kassen. Bare 65 sekunder senere stod der 2-0. Fortuna får på egen banehalvdel fat i bolden, og så går det stærkt. Hurtige og præcise pasninger hele vejen op af banen får til sidst bragt bolden frem til Matilde Carstens. Hun kan sende den afsted i dybden til Olivia Møller Holdt, som med få tag rundt om målmanden gør, at hun også bliver målscorer i lørdagens kamp. Det sidste mål faldt efter 74 minutter. I et hurtigt opspil får Emma Snerle sendt bolden indover fra kanten. Herinde stod blandt andre Florentina Olar, som lukker og slukker kampen til 3-0.

KoldingQ – Brøndby IF: 0-1

Brøndby IF var i rundens sidste kamp på besøg i Kolding og efter FC Thy-ThistedQs nederlag dagen før, så havde Brøndbygenserne mulighed for igen at indtage tredje pladsen i stillingen. Efter 36 minutter faldt kampens eneste scoring, men det var nok til, at Brøndby IF hentede alle tre vigtige point fra den kamp med hjem. Kampens målscorer var Nanna Christiansen, som driblede sig igennem KoldingQs forsvar og kunne lægge den ind til kampresultatet 0-1.

Igen i næste uge byder Gjensidige Kvindeliga indenfor til spændende og interessante kampe, når tiende spillerunde skal afvikles. Husk du som altid kan se hele runden på Viaplay og ugens SuperMatch mellem FC Nordsjælland og Fortuna Hjørring kan også fanges på TV3 Sport.