Agf møder HB Køge på en svær udebane i SuperMatchen

241266728 4703626372994303 892295807817613637 N (1)
TV-KAMP
Tilbage
12. november 2021
I sidste weekend blev det afgjort, at AGF skal spille kvalifikationsspil til foråret. Men først skal grundspillet spilles færdig.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af Kvindeliga.dk / Foto: AGF Foto

HB Køge har igennem hele efteråret set ganske suveræne ud og indtager lige nu en sikker førsteplads i Gjensidige Kvindeliga. I den anden ende af tabellen ligger AGF, som ikke længere har mulighed for at ende i medaljespillet.

Vi skal ud og få det bedste ud af det, som vi overhovedet kan, og bevise, at vi altså hører til i slutspillet, og forhåbentlig, komme derfra med et godt resultat

Katrine Svane, AGF

Katrine Svane, keeper i AGF, håber dog alligevel trods situationen, at de kan tage noget med fra kampen.

- Vi står i den situation, at vi er sikre på, at vi skal i kvalifikation til foråret, så om, vi point eller ej får jo ikke nogen betydning for det. Men som hold ser vi frem mod sådan en kamp, hvor vi skal ud og få det bedste ud af det, som vi overhovedet kan, og bevise, at vi altså hører til i slutspillet, og forhåbentlig, komme derfra med et godt resultat, forklarer hun.

Det kunne da være vildt fedt at være det første hold, som tager point fra dem på deres hjemmebane

Katrine Svane, AGF

HB Køge spillede i onsdags Champions League mod Arsenal, hvor de tabte 1-5. De har dog endnu ikke tabt en kamp på hjemmebane i Gjensidige Kvindeliga i indeværende sæson. Derfor forventer Katrine Svane også en svær kamp.

- Jeg forventer, det bliver en svær kamp. HB Køge har været rigtig gode igen i den her sæson, men det kunne da være vildt fedt at være det første hold, som tager point fra dem på deres hjemmebane. Men svært, det bliver det i hvert fald, siger hun.

At vi efter kampen i hvert fald kan se hinanden i øjnene og være stolte over den præstation, som bliver leveret på banen. Det skal i hvert fald ikke være præstationen, der afgør, om vi går derfra med en sejr eller ej

Katrine Svane, AGF

Og selvom sejren selvfølgelig er førsteprioriteten, er AGF godt klar over, at det er en svær opgave. For Katrine Svane er der også mere på spil end de tre point. Præstationen betyder nemlig også meget.

- Selvfølgelig er førsteprioriteten, at vi kan få en sejr. Men det bliver svært, og hvis ikke det lykkedes, så om ikke andet, at vi efter kampen i hvert fald kan se hinanden i øjnene og være stolte over den præstation, som bliver leveret på banen. Det skal i hvert fald ikke være præstationen, der afgør, om vi går derfra med en sejr eller ej, forklarer hun.

HB Køge har vist sig meget stærke offensivt denne sæson, og ligger lige nu på en andenplads på listen over flest scorede mål. Det er de aarhusianerlejren, også opmærksomme på, men håber alligevel, de kan finde vej igennem deres kæder.

- Vi skal stå stærkt defensivt. De har jo en fantastisk god offensiv, så der er vi nødt til at stå rigtig godt i mod. Og så må vi være stærke i at udnytte de situationer, vi nok engang skal få, og være skarpe og gribe muligheden, når vi kan ramme dem, forhåbentlig i nogle omstillinger og ramme deres bagkæde, forklarer Katrine Svane.

Det ville da være megafedt og være et kæmpe boost til selvtilliden

Katrine Svane, AGF

Og hvis det skulle lykkedes, og AGF henter point med tilbage mod det jyske, så har det heller ikke en uvæsentlig betydning.

- Det ville da være megafedt og være et kæmpe boost til selvtilliden, inden vi skal møde AaB i den sidste kamp, og vi skal til kvalifikation til foråret. Også for at bevise udadtil, men lige så meget indadtil i holdet, at vi godt kan spille med her i slutspillet, og egentlig er der, vi synes, vi skulle have været, siger Katrine Svane.

Du kan se opgøret i morgen på TV3 Sport og Viaplay kl. 13.45 med optakt fra 13.30.