HB Køges kvindeligahold får årets Køge Pris

HB Køges Kvindeligahold Får Årets Køge Pris (2)
Tilbage
07. marts 2021
HB Køges hold i Gjensidige Kvindeligaen blev søndag eftermiddag hædret med årets Køge Pris.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Pressemeddelelse fra HB Køge

Foto: Michal Frimundt Petersen

Prisen blev overrakt af borgmester Marie Stærke til holdets anfører, Maria Uhre, umiddelbart før kampstart i søndagens ligaopgør mod FC Nordsjælland på Capelli Sport Stadion i Køge.

HB Køges kvindeligahold hædres med prisen efter et år, hvor de i den grad har sat Køge på fodboldlandkortet. I 2020 rykkede holdet op i Gjensidige Kvindeligaen efter først at have vundet 1. division og siden suverænt besejret al modstand i kvalifikationsrækken, hvor det blev til fem sejre i fem kampe.

Trods status som debutanter har holdet overvintret på førstepladsen i ligaen, og i det omfang det var tilladt i 2020 har de tiltrukket et efter danske forhold usædvanligt stort publikum til deres hjemmekampe.

- De har i den grad skabt begejstring for kvindefodbold i området, og de har tiltrukket et bredt og talstærkt publikum på Capelli Sport Stadion. Sammen med andre klubber har de har været med til at hæve niveauet for kvindefodbold i Danmark, og de har virkelig sat Køge på landkortet, siger borgmester Marie Stærke om valget af HB Køges kvindeligahold som modtagere af årets pris.

Køge Prisen uddeles for 32. gang i år. Blandt de tidligere modtagere er Køge Festuge, Køge Marina, Hugos Kælder og Kjøge Mini-By.

Køge Prisen består af 25.000 kroner til modtagerne samt en Køgehøne, diplom og blomster.