31. maj 2021
Nordjyderne sikrer sig bronzemedaljerne med sejr i Kolding.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Trods klar KoldingQ-dominans i 2. halvleg, stribevis af indlæg og skudforsøg og lige-ved-og-næsten situationer foran Line Johansens mål var det de grønblusede Fortuna-spillere, der kunne ta’ nordpå med ”medaljerne i tasken” efter en spændende, intens og dramatisk bronze-finale i Gjensidige Kvindeligaen på en solbeskinnetog velbesøgt Fynske Bank Arena.

Som så ofte før i denne sæson var det landsholdspiller Olivia Holdt, der blev Fortunas redningskvinde, da hun i det 76. minut sendt et velplaceret direkte frispark fra kanten af feltet forbi KoldingQ-muren og i nettet bag Lene Christensen til kampens eneste scoring og en 1-0 sejr.

Men dramatikken fortsatte i højeste gear efter scoringen: KoldingQ- træner Anders Jensen var bestemt ikke enig med dommer Frederikke Søkjær i den forudgående frisparkskendelse efter Indiah-Page Rileys nærkamp med to KoldingQ-forsvarere sammenholdt med en situation 2 minutter tidligere, hvor hjemmeholdets angrebs-es Cecilie Fløe var alene igennem og blev taklet af Line Johansen. Anders Jensens tur oppe i det ”verbale røde felt” for fuld udblæsning endte med et kort af samme farve fra Frederikke Søkjær!

Fortunas defensiv holdt stand

Kampens sidste kvartér fortsatte efter mønstret i 2. halvleg: Et godt kombinerende og hårdt fightende KoldingQ-hold fortsatte med at presse spillet op Fortunas banehalvdel ført an af midtbanedynamoen Signe Baatrup i et stærk samarbejde med Emma Færge på højre kant. Fortuna levede på hurtige og direkte omstillinger typisk med Emma Snerle og Olivia Holdt i hovedrollerne.

Men trods behjertede skudforsøg fra KoldingQ’s Sofie Horneman, Cecilie Fløe og i kampens sidste sekunder på overliggeren fra Ida Guldager var det keeper Line Johansen og et stærkt kæmpende Fortuna-forsvar, der endte med at trække det længste strå i en kamp, der på intensitet, tempo og godt fodboldspil bestemt var en bronzekamp værdig – og en perfekt ”forret” til næste lørdags finale om DM-guldet mellem HB Køge og Brøndby IF på Capelli Sport Stadion i Køge.