Der skal spilles endnu mere kvindefodbold på tværs af landet de kommende år. Det er begrundelsen for de nye tiltag for 1. division og 2. division på kvindesiden fastlagt af DBU´s Bestyrelse på Bestyrelsesmødet i weekenden.

De nye tiltag betyder, at 1. division for kvinder udvides til at være landsdækkende, og omfatter også to nye 2. divisioner med hvert syv hold delt i en øst- og vestdivision. Ændringerne betyder, at Kvinde-DM fra kommende sæson vil bestå af otte hold i Kvindeligaen, otte hold i en landsdækkende 1. division og 14 hold i to 2. divisioner – i alt 30 hold mod 24 i den hidtidige struktur. DBU’s Kvindeeliteudvalg har sammen med arbejdsgruppen under DBU´s Kvindeeliteudvalg kontinuerligt kæmpet for de nye tiltag, der træder i kræft for sæsonen 2021/22, og det glæder Mette Bach Kjær, Bestyrelsesmedlem i DBU, at arbejdet endelig bærer frugt.  

”Det er dejligt, når vedvarende og kontinuerligt arbejde udmønter sig i opbakning fra klubberne og politisk – så vi kan ta’ næste skidt i fortsat udvikling af kvindefodbolden i Danmark. Vores mål er konstant at højne niveauet, så vores landshold kan stille med dygtige spillere – der ”vinder medaljer til Danmark”,” siger Mette Bach Kjær.

Kvindedivisionsforeningens formand, Kim Kjærhus, er selv en del af arbejdsgruppen med 1. division, og er derfor glad for Bestyrelsens beslutning:

”Formålet med den landsdækkende 1. division er at fortsætte den positive udvikling af dansk kvindeelitefodbold på klubniveau, som vi har oplevet siden starten på Gjensidige Kvindeliga. Både sportsligt og kommercielt skal vi hæve standarden på det næstbedste niveau og sikre, at forskellen mellem ligaen og 1. division ikke bliver alt for stor,” siger Kim Kjærhus.

Kvindeliga-klubbernes 2. hold skal fremover spille i 2. division, hvor der til gengæld fremadrettet er plads til et ubegrænset antal klubber. Den nye turneringsstruktur bliver dermed det første skridt på vejen til en udvikling af det næstbedste niveau i dansk kvindefodbold.