Drømmen om udlandet gik i opfyldelse for Holmgaard-tvillingerne

120424169 349029329771948 5644948100748307946 N
Tilbage
25. juni 2021
Karen- og Sara Holmgaard fik i julepausen drømmen til at få i opfyldelse, de kunne nu kalde sig fuldtidsprofessionelle- og udenlandsprofessionelle fodboldspillere.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Jess Madsen

I julepausen 2020 satte Karen- og Sara Holmgaard hver deres kryds på en kontrakt i tyske Potsdam, der spiller i Bundesligaen. En flot by syd for Berlin, som tvillingerne, på grund af Corona-pandemien, desværre ikke har oplevet særlig meget af endnu. Men i sig selv, at bo tæt på Berlin, er en oplevelse, fortæller Karen Holmgaard.

Det har været hårdt, spændende og lærerigt at komme ud og opleve en ny kultur og ikke mindst fodboldkultur.

- Det har været en omvæltning i forhold til kulturen. Den tyske kultur er hård. Det er en hårdere fysisk træningskultur, med flere- og hårdere træningspas, fortæller Sara Holmgaard.

- På mange måder ligner træningskulturen dansk, men der er lige lagt et par ekstra lag på. Der kræves en større fysisk kapacitet, både styrkemæssigt- og løbemæssigt fortsætter Karen.

Meget træning foregår uden bold og med løbeskoene på. De fleste dage er der to træningspas, med en ugentlig fridag. For begge spillere, er det nyt at have oplevelsen af, faktisk at være træt i kroppen op til en kamp, fordi træningsmængden i ugen har været meget høj og krævende.

- I Hjørring trænede vi også meget, men det var mere kvalitet når vi var der, hvor vi oplever at det i Tyskland handler mere om mængde, det har vi skulle vænne os til fortæller Karen Holmgaard.

Søster Sara stemmer i og fortæller, at det har været et mentalt stykke arbejde, men at de nu har lært, man sagtens skal spille en god kamp, selvom man føler sig lidt træt, det handler om mental forberedelse. Dog er begge søstre enige om, at kontrakten i Tyskland er en stor drøm, der er gået i opfyldelse. 

- Det er fedt, at vi kan fokusere hundrede procent på fodbolden, det er jo det vi drømmer om og har drømt om siden vi var helt små. Det er megafedt, at opleve andre kulturer og få nye venner på tværs af landegrænser. Det var en af mine overvejelser inden jeg tog afsted, at det var fedt at prøve noget nyt og lære en hel masse, både på- og uden for fodboldbanen, fortæller Karen Holmgaard.

Det er fedt, at vi kan fokusere hundrede procent på fodbolden, det er jo det vi drømmer om og har drømt om siden vi var helt små

Karen Holmgaard

- Det er fedt at kunne fortælle at man er udlandsprofessionelle, det er jo en stor ting, i hvert fald for mig. Også det at kunne fokusere udelukkende på det vi allerhelst vil, nemlig at spille fodbold – det er fantastisk, fortsætter Sara.

Og det at søstrene fik muligheden for at komme sammen afsted, på udlandseventyret og sammen forfølge drømmen, kunne ikke være bedre.

- Vi er sammen afsted og det er da en kæmpe drøm for os. Vi havde ikke turde håbe på, at det kunne lykkedes, så det er vi bare mega taknemmelige for, at det kunne. Da tilbuddet kom og vi fik muligheden, var der ingen tvivl om at vi skulle afsted - det bare var en kæmpe drøm for os, som er gået i opfyldelse, afslutter Karen Holmgaard.

Nu lever de drømmen, som professionelle fodboldspillere, dagen tilrettelægges efter fodbolden og der tænkes kun på fodbold. Drømmen er gået i opfyldelse for de to tvillinger fra Bording og det nyder de fuldt ud – lige nu sammen i Potsdam.

Afslutningsvis, til spørgsmålet om hvorvidt vi skal forvente at se dem tilbage i Gjensidige Kvindeliga på et tidspunkt, enten i Fortuna Hjørring eller hjemme i Midtjylland, hvis der opstår en mulighed der, svarer Sara helt klart:

- Jeg håber da helt sikkert at slutte min karriere i Danmark, om det bliver i Midtjylland eller i Fortuna Hjørring, det må tiden vise.

Jeg håber da helt sikkert at slutte min karriere i Danmark, om det bliver i Midtjylland eller i Fortuna Hjørring, det må tiden vise

Sara Holmgaard