Landstræner Lars Søndergaard giver en status på dansk kvindefodbold (1/3)

20201027FB K540
Tilbage
13. juli 2021
Det er to år siden den danske kvindeliga, Gjensidige Kvindeliga, blev relanceret og siden er det gået stærkt. Landstræner Lars Søndergaard giver i en artikel-serie en sommerstatus på dansk kvindefodbold.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Fodboldbilleder.dk 

I første del af serien, giver Lars Søndergaard en status på dansk kvindefodbold og udviklingen af den danske liga igennem de seneste to sæsoner.

Kvindeligaen har udviklet sig på næsten alle parametre de seneste sæsoner. Infrastrukturen er blevet langt bedre og tv-dækningen, som er en af de absolut vigtigste ting for at få sponsorer med på rejsen, er blevet endnu bedre. Senest er tv-rettighederne solgt til NENT-Group, som de næste tre sæsoner vil være fast hjemmebane for alle kampene i Gjensidige Kvindeliga og landstræner Søndergaard, ser bestemt en positiv udvikling i den hjemlige liga.

- Jeg ser at alle parametre har flyttet sig markant. Meget omkring de kommercielle forhold og meget omkring satsningen på kvindefodbolden ude i klubberne. Der er sket en professionalisering og det er faktisk noget helt andet at gå til en kvindekamp i dag end det var for to år siden, fortæller landstræner Lars Søndergaard.

Der er sket en professionalisering og det er faktisk noget helt andet at gå til en kvindekamp i dag end det var for to år siden

Lars Søndergaard, Landstræner

Gjensidige Kvindeliga har de seneste sæsoner været langt mere jævnbyrdig, end vi historisk har set. Flere store klubber har meldt sig ambitiøst på banen og senest løftede HB Køge, som oprykker, trofæet og kunne kalde sig Danmarksmester anno 2021. Om det sportslige løft beretter Lars Søndergaard:

- Spændingen og dramatikken omkring fodbolden, er blevet meget meget større. Vi har fået en fantastisk spændende liga. Jeg må bare tage hatten af for HB Køge, der går direkte ind og bliver danske mestre. Jeg hæfter mig meget ved den sidste kamp. Næsten fuldt hus i forhold til corona-retningslinjerne, en fantastisk stemning - det var et show. Det er det, der skal være med til at bringe kvindefodbolden videre. Så tror jeg det spillemæssige også kommer med, i og med at vi har fået den her jævnbyrdighed og den tættere kamp om topplaceringerne. Jamen så bliver spillet også bedre. Før har det handlet om hvem, af Brøndby og Fortuna Hjørring, der skulle vinde, sådan er det ikke længere, det er positivt.

Spændingen og dramatikken omkring fodbolden, er blevet meget meget større. Vi har fået en fantastisk spændende liga

Lars Søndergaard, Landstræner

Gjensidige Kvindeliga sparker gang i endnu en sæson, fredag 6. august og du kan se alle kampene direkte på Viaplay.