Kan vi blive en del af de fem bedste ligaer? (3/3)

Kan Vi Blive En Del Af De Fem Bedste Ligaer
Tilbage
15. juli 2021
Det er to år siden den danske Kvindeliga, Gjensidige Kvindeliga, blev relanceret og siden er det gået stærkt. Landstræner Lars Søndergaard giver i en artikelserie en sommerstatus på dansk kvindefodbold.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Fodboldbilleder.dk

I sidste del af sommerstatussen på dansk kvindefodbold dykker vi ned i målsætningen om at blive blandt de fem bedste ligaer i Europa, er det overhovedet realistisk, så stærkt som det går internationalt også?

Da Gjensidige Kvindeliga blev relanceret for to sæsoner siden, var det med målsætningen om at blive blandt de fem bedste ligaer i Europa, siden er der sket meget, ikke mindst internationalt. Landstræner Lars Søndergaard er kritisk overfor målsætningen, men mindre kan også sagtens gøre det:

- Jeg færdes også internationalt, især når der ikke er corona, så er jeg ude i klubberne og ser kampe i forskellige ligaer. Isoleret herhjemme i vores andedam, kan vi godt sige, at vi vil være blandt top 5 ligerne i Europa, jeg ser det bare som en umulighed og det gør jeg fordi der er fodboldtraditioner også er der økonomi. De store ligaer i Europa har bare nogle andre muligheder, specielt økonomisk, fortæller Lars Søndergaard og fortsætter:

- Derfor har jeg også slået på tromme for, at vi, i dansk fodbold, skal samle os endnu mere, piger, drenge, mænd og kvinder - alle sammen. Også skal vi have nogle af de store klubber, der både har knowhow, stadions og infrastruktur, som FC København og FC Midtjylland, til at de gå ind i kvindefodbolden, ligesom FC Nordsjælland og HB Køge har gjort det. Vi skal have dem med ind på markedet for kvindefodbold, der vil ligge så mange gode oplevelser for dem, både økonomisk, for deres mange fans og ikke mindst sportsligt for klubberne.

Også skal vi have nogle af de store klubber, der både har knowhow, stadions og infrastruktur, som FC København og FC Midtjylland, til at de gå ind i kvindefodbolden

Lars Søndergaard, Landstræner

- Det har de store nationer allerede fundet ud af, vi kan tage et land som Italien, som vi heldigvis stadig slår i landsholdsfodbold, men det er altså klubber som Juventus, der vinder det italienske mesterskab, det er AC Milan og Napoli, Roma, det er alle herrer klubberne, der nu har licens til kvindefodbold og det er sket indenfor de sidste 3-4 år. De er fuldtids professionelle, de træner om formiddagen, det er der stadig ikke ret mange der gør herhjemme. Det gør de jo også i de bedste klubber i Sverige og Norge, som vi måske bedst kan sammenligne os med, også er jeg slet ikke begyndt at nævne de største ligaer, England, Spanien, Tyskland og Frankrig.

Det har de store nationer allerede fundet ud af, vi kan tage et land som Italien, som vi heldigvis stadig slår i landsholdsfodbold, men det er altså klubber som Juventus, der vinder det italienske mesterskab, det er AC Milan og Napoli, Roma, det er alle herrer klubberne, der nu har licens til kvindefodbold

Lars Søndergaard, Landstræner

- Det der med top 5, det er jeg ikke sikker på vi kan nå, men mindre kan altså også gøre det, for at vi både får succesrige hold herhjemme og for at vi får et succesrigt landshold, afslutter Lars Søndergaard.

Gjensidige Kvindeliga er så småt begyndt at kunne tiltrække, de store danske navne, når de skal spille de sidste år af deres karriere, Line Røddik var den første, der efter en lang flot karriere tog turen til FC Nordsjælland for at slutte karrieren og senest så vi Theresa Eslund vende hjem til Brøndby for at tage en sidste sæson.

Der skal succes til også skal der professionelle forhold til, for at der kan hentes endnu flere af de store danske navne hjem til Gjensidige Kvindeliga, afslutter Lars Søndergaard:

- Ligaen er blevet mere profileret også kan spillerne se, at der sker noget herhjemme, så de første skridt er helt klart taget. Jeg tror det vil være godt for både ligaen, men også for spillerne at komme hjem og opleve Danmark og dansk fodbold igen, inden de stopper helt. Jeg tror faktisk også det er en lettere overgang fra livet som professionel til livet efter fodbolden. Og der sker jo noget, nu nævnte jeg HB Køge og FC Nordsjælland og der er jo også AGF og jeg kunne godt forestille mig, de klubber gerne vil have nogle af spillerne hjem og være med til at profilere ligaen. Der skal succes og professionelle forhold til, så spillerne har tid i deres dagligdag. De har vænnet sig til at spille fodbold og kun, at spille fodbold. Prioritet ét i deres liv, skal være fodbold, det er der vi skal hen og vi er på vej.

Jeg tror det vil være godt for både ligaen, men også for spillerne at komme hjem og opleve Danmark og dansk fodbold igen, inden de stopper helt

Lars Søndergaard, Landstræner

Husk, at du kan se alle holdene i aktion igen, når Gjensidige Kvindeliga sparkes en ny sæson igang, 6. august - alle kampene kan ses direkte på Viaplay.