Omstrukturering skal løfte talentarbejdet for pigespillere

Omstrukturering Skal Løfte Talentarbejdet For Pigespillere
Tilbage
01. februar 2021
Et ekstra U15-talentcenter og en omstrukturering på talentområdet skal optimere mulighederne for at finde og udvikle de bedste pigespillere.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU Kommunikation / Foto: Fodboldbilleder.dk

Alle landsholdsspillere starter rejsen mod toppen, når de for første gang snører fodboldstøvlerne i klubberne rundt i hele det danske land. Det er i de store som små klubber, at det første fundament for talenterne skabes.

På talentsiden for piger vil DBU blive endnu bedre til at finde og udvikle de mest lovende spillere. Derfor oprettes et nyt U15-talentcenter i Syd-Danmark, der bliver det tredje center på pigesiden. Samtidig omstruktureres U14/U15-talentsektoren, så der nu er en U-landstræner tilknyttet hvert talentcenter.

Ændringerne skal skabe et mere effektivt talentarbejde og større sammenhængskraft, fortæller Lars Søndergaard, talentudviklingschef for piger og landstræner for Kvindelandsholdet.

”Det er virkeligt godt med et ekstra U15-center. Vi får dækket en større del af landet og også kommer ud til udkantsdanmark. Der bliver færre spillere på hvert center, og derfor kan træningen blive på et højere niveau og med bedre hensyn til den enkelte spiller. Vores arbejde bliver mere strømlinet med en klar linje fra U14 til U-landsholdene og videre op til Kvindelandsholdet,” siger Lars Søndergaard og fortsætter:

”Vores landstrænergruppe lægger et stort stykke arbejde på talentområdet, og med omstruktureringen vil vi optimere og bruge vores kompetencer endnu bedre. Jeg håber dog også på, at vi kan få flere økonomiske ressourcer, der giver bedre forudsætninger for at følge med udviklingen og udnytte det potentiale, som vi har i dansk pige- og kvindefodbold.”

U19-kvindelandstræner Søren Randa-Boldt står i spidsen for det nye U15-talentcenter Syd, mens U16-pigelandstræner Frank Johnson og U17-pigelandstræner Claus Struck har ansvaret for centrene i henholdsvis Øst og Vest.

Ny udtagelsesproces for ikke-licensklubber
Som en del af omstruktureringen indfører DBU en ny indstillingsproces for ikke-licensklubber. Klubberne kan nu allerede i februar indstille de spillere, som de vurderer, der har potentiale til DBU’s U14-talenthold.

Hen over foråret afholdes flere udtagelsestræninger, før de bedste spillere fra træningerne bliver indkaldt til den første centertræning, som finder sted i august.

Ændringerne giver mere tid til at arbejde med og lokalisere de største talenter. Den tidligere udtagelsesproces, der foregik hen over sommeren, gav ikke helt de samme muligheder for at vurdere spillernes potentiale.