”Der’ intet hold, man ikke kan slå – sådan er fodbold”

”Der’ Intet Hold, Man Ikke Kan Slå – Sådan Er Fodbold” (1)
Tilbage
17. februar 2021
Ifølge forhenværende Barcelona- og Lyon-spiller, Line Røddik, skal de to danske ligahold turde at gribe chancen og spille frit, selvom modstanderen er svær.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Brøndby IF

Efter gårsdagens Champions League lodtrækning i 1/8 finalerne, er det nu afgjort, at Fortuna Hjørring møder FC Barcelona og Brøndby IF får glæde af de femdobbelte Champions Leaguemestre fra Olympique Lyonnais. Der er med andre ord tale om to suveræne hold, som ligaholdene fra Nordjylland og Vestegnen skal kæmpe imod.

I begge klubber har en dansk spiller dog også for nyligt gjort sig bemærket – nemlig 33-årige Line Røddik, som sluttede sin karriere i Gjensidige Kvindeligaklubben FC Nordsjælland. Fra januar 2016 fik hun et halvt år i Champions League-suveræne, Lyon, hvorefter turen gik til FC Barcelona.

Den tidligere liga- og landsholdsprofil lægger ikke skjul på, at gårsdagens lodtrækning bliver en stor mundfuld, og fremhæver især de forsvarende mestre fra Lyon:

- ”Lyon har været så suveræne, og det er et svært hold at møde. De har bare en god grundstamme, som har været der i rigtig mange år”, fortæller Line Røddik og supplerer, ”De har bare en vanvittig vindermentalitet og går altid benhårdt efter at vinde.”

Under sit ophold i FC Barcelona fik Line Røddik og resten af den spanske klub spillet sig i en Champions League-semifinale, og den erfarende fodboldspiller tøver da heller ikke med at sætte ord på klubbens stærke udvikling:

- ”Barcelona er vokset meget de sidste fire-fem år, hvor de har bygget på deres spil og fodboldstil. De har en masse dygtige individualister, og er virkelig sikrer på deres pasningsspil.”, uddyber Line.

Det stærke pasningsspil er dog også der den tidligere ligaprofil mener, at Fortuna Hjørring kan udfordre FC Barcelona:

- ”Jeg tror, de skal prøve at ødelægge Barcelonas spil og ikke lade dem spille deres pasningsspil.”

Selvom den forhenværende liga- og landsholdsprofil ikke er i tvivl om, hvem der har favoritrollen inden kvindeligaholdenes 1/8-finaler, er fodbold heldigvis også en overraskende sport:

- ”Favoritrollen ved vi godt, hvor ligger, men hvis de tør at tage chancen og udnytte, at de kan spille frit, så er der intet hold, man ikke kan slå – sådan er fodbold heldigvis”, udtaler Line Røddik, der heller ikke er bleg for at heppe på de andre hold i ligaen, idet hun fortsætter, ”Jeg synes det kunne være så fedt at se et dansk hold gå videre, og slå så store og dygtige hold. Og så er det også en kamp, de skal gå ind og nyde, for det er de fedeste at spille.”

Om det lykkes både Brøndby IF og Fortuna Hjørring at sikre sig videre avancement i Champions League afgøres over to kampe. For de to danske klubber venter første opgør på udebane allerede 3. eller 4. marts, mens returopgøret på hjemmebane skal afvikles 10. eller 11. marts.