21 år og allerede rygsækken fuld af erfaring

HBK FCN 12.09.2021 6262
Tilbage
10. december 2021
Hvis Dajan Hashemi skal beskrive sig selv, så er hun meget ærlig og direkte, og så er hun sjov. Men efter en tur til Sverige, så skal Dajan igen finde sig selv.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk / Foto: Gonzalez Photo

I 2018 tog bare 17-årige Dajan Hashemi springet fra trygge Danmark til udlandet. Men 2,5 år senere vendte hun næsen hjem igen. For, hvad der skulle have været det store eventyr, endte med ensomhed, manglende selvtillid og en pandemi, som gjorde længslen til familien og venner for stor.

Men jeg havde ikke nogen frygt for det. Jeg tog bare chancen og jeg tænkte: hellere gøre det lidt ungt end ældre, så jeg får erfaringen tidligt. Så jeg følte mig bare klar.

Dajan Hashemi

I dag spiller hun for FC Nordsjælland og har som 21-årig allerede bagagen fuld af oplevelser, og erfaringer som hun allerede nu kan drage gavn af. Lige nu handler det om at får tanket noget selvtillid i banken og udviklet spillet på banen. Og så håber Dajan, at Paris is calling engang i fremtiden.

Dajan Hashemi startede i alder af syv år. Ifølge hende selv, så var det lige sent nok, men heldigvis hentede hun de ”tabte” år hurtigt. Egentlig havde hun ikke lige fodbold i tankerne mindes hun, men da hun sammen med sine venner spillede fodbold i skolen, var der en idrætslærer, som spurgte hende det spørgsmål, som satte gang i hendes karriere: skal du ikke starte til fodbold?

Og så gik det stærkt. Som 15-årig repræsenterede hun for første gang Danmarks U16 landshold. Men efter EM med U19 landholdet, så var der noget, som brændte inden i hende.

- Der var mange, som var i mod, at jeg tog til Sverige som 17-årig. Men jeg havde ikke nogen frygt for det. Jeg tog bare chancen og jeg tænkte: hellere gøre det lidt ungt end ældre, så jeg får erfaringen tidligt. Så jeg følte mig bare klar.

Det var svært at skulle forsætte i klubben for min selvtillid, var ikke god

Dajan Hashemi

Og her gik det også rigtig godt. Lige indtil det ikke gjorde det.

Efter et år med spilletid og selvtillid, så tilbragte Dajan nu mere tid på bænken end på banen, og det tog hårdt på hendes mentale sundhed.

- Det sidste, halve år var svært. Træneren var ikke særlig sød, og han kørte meget mentalt. Han var nedladende og ikke særlig motiverende, så det er svært, når man har en træner, som ikke tror på en. Så det var svært at skulle forsætte i klubben for min selvtillid, var ikke god.

Hun tog derfor valget om at skifte klub. Men hun var ikke færdig med Sverige og tog derfor hoppet fra Linköpings FC til Hammarby Fotball. Her begyndte det igen at gå godt for den unge angriber, men var verden, som vi kendte den ikke mere. En virus spredte sig som steppebrand over hele kloden, og med den kom lockdown.

Når man har det allerhårdest, så lærer man også, hvordan man skal tackle det

Dajan Hashemi

Selvom Hammarby kun ligger nogle timer, et stykke oppe i Sverige, så blev distancen til familien og venner alligevel for stor. Derudover havde hendes ophold i Hammarby Fotball været god for hende, men hun synes stadigvæk ikke, hun var der, hvor hun ville være selvtillidsmæssigt og dermed også fodboldmæssigt.

Det betød, at Dajan kiggede hjemlandets vej igen. Det svære, halve år, Dajan havde i Linköpings FC, er dog ikke så skidt, at det er godt for noget.

- Når man har det allerhårdest, så lærer man også, hvordan man skal tackle det. Og det har været vigtigt for mig, at jeg lærte det så tidligt, for det har allerede hjulpet mig i mine efterfølgende klubber.

Da Dajan tog beslutningen om at vende retur til Danmark, var det er ret naturligt valg for hende, at FC Nordsjælland blev klubben for hende.

- Hele fundamentet, og hvordan det startede op, det tiltrak mig rigtig meget. Og nu er fundamentet blevet stærk, og vi er blevet tætte og har fået et godt hold. Så har jeg store ambitioner for holdet, og jeg føler, vi kan komme rigtig langt.

Dajan startede i klubben i sommeren 2020, og hun er allerede nu en profil på holdet og i Gjensidige Kvindeliga. Så sent som i sidste måned blev hun nemlig kåret som månedens spiller. En titel som hun blev noget overrasket over at modtage.

Du kan se her, hvordan det gik til.