Ny model styrker kvindernes Champions League

Ny Model Styrker Kvindernes Champions League Og Dansk Kvindefodbold
Tilbage
27. april 2021
UEFA ExCo har godkendt en økonomisk firedobling af investeringen i kvindernes Champions League samt en ny, solidarisk distribueringsmodel.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU Kommunikation / Foto: Anders Kjærbye/Fodboldbilleder.dk

Søndag var Pernille Harder, Nadia Nadim og Simone Boye i aktion i Champions League-semifinalerne. Fra næste sæson skal danskerne og Europas bedste klubber jagte det eftertragtede trofæ på helt ny vis, da formatet for kvindernes Champions League bliver ændret for at skærpe konkurrencen og videreudvikle turneringen.

 

Nu har UEFA ExCo i tillæg til den nye turneringsstruktur besluttet at smide hele 178,5 millioner kroner i turneringen årligt som en del af den nye, økonomisk distribueringsmodel for Champions League. Det er mere end en firedobling af det nuværende beløb.

 

Modellen styrker turneringen med et økonomisk boost samt en mere solidarisk og finansielt bæredygtig struktur, der gavner alle klubberne i de europæiske landes bedste nationale ligaer.

 

For nu er det ikke kun de klubber, der har kvalificeret sig til Champions League, som får en bid af den økonomiske kage. 41,6 millioner kroner – svarende til 23 procent af det samlede beløb - fordeles til de klubber i UEFA’s medlemslande, der ikke har kvalificeret sig til Champions League. Det er i Danmark klubberne i Gjensidige Kvindeliga.

 

Den store investering i kvindefodbolden glæder DBU-formand Jesper Møller, der er medlem af UEFA ExCo og har været med til at beslutte den nye model.

 

”Den nye model er endnu et positivt tiltag for kvindefodbolden – både internationalt og i Danmark. Vores klubber får bedre forudsætninger for at investere i og styrke både talentudvikling og børnefodbold. Modellen glæder mig også, da den er bygget på fodboldens kerneværdier som fællesskab og solidaritet,” siger Jesper Møller.

 

Mette Bach Kjær har som medlem af Women’s Football Committee været en del af arbejdet omkring det nye setup for kvindernes Champions League. Hun jubler på vegne af dansk og international kvindefodbold.

 

”Med den nye økonomiske model viser UEFA, at de lever op til deres løfte om at investere i kvindefodbolden. Modellen sikrer større belønning igennem hele fodboldsystemet – fra de store til de mindre klubber. Det er endnu et skridt i den rigtige retning på den fantastiske rejse, som kvindefodbolden er på,” siger Mette Bach Kjær.

 

Mulighed for tre danske hold i Champions League
I forbindelse med ændringerne i det økonomiske setup for kvindernes Champions League har UEFA også offentliggjort de endelige turneringspropositioner. Her står det klart, at Danmark som Europas syvendebedste nation i klubregi har mulighed for at få hele tre hold med i Champions League.

 

Danmarksmesteren og sølvvinderen er kvalificeret til kvalifikationsrunderne i det nye turneringsformat, men nu kan bronzevinderen også komme med i det fine selskab. Det sker, hvis årets Champions League-vinder også kvalificerer sig via den hjemlige liga, da ingen forbund kan have mere end tre deltagerklubber med.

 

Med Chelsea FC, FC Barcelona, FC Bayern München og Paris Saint-Germain i årets semifinaler, ligner det tre danske Champions League-pladser.