En hård mavepuster til Aab i vinterpausen

En hård mavepuster til Aab i vinterpausen
Tilbage
12. marts 2020
Vinterpausen har været hård for Kenneth Cortsen og Aab, hvor skader har påvirket spillet på banen. Cortsen ser frem til nogle hårde kampe i Kvalifikationsligaen
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: Kvindeliga.dk

Pokalnederlagets negative aftryk

Lyskeskader, knæproblemer og ankelskader. Det var nogle af problemerne der forekom efter pokalnederlaget til Fortuna Hjørring i efteråret og på den baggrund, har det nordjyske mandskab haft en svær sæsonopstart fortæller cheftræner Kenneth Cortsen.

Opstarten har været lidt ærgerlig på grund af flere skader. Vi har blandt andet spillere ude med lyskeskader og knæproblemer. Det gør at vi ikke har kunnet arbejde med den rigtige trup i vinterpausen

Kenneth Cortsen

I foråret har Kenneth Cortsen og hans team arbejdet ekstra hårdt efter pokalnederlaget til Fortuna Hjørring. Nederlaget var ikke den primære årsag, men når spillerne skal arbejde ekstra hårdt mod en stærk modstander i et tempofyldt og fysisk opgør, kan det volde kompleksitet. Ifølge Cortsen, har kampen været meget lærerig for spillerne, da det viser hvilket niveau man skal præstere på, hvis man vil være iblandt toppen af dansk fodbold.

- På trods af nederlaget til Fortuna Hjørring, har kampen givet os nogle nye indblik i hvordan vi skal optimere vores spil på banen frem mod et forår, hvor der venter os 10 spændende kampe mod hold som BSF, HB Køge osv.

Dynamisk fodbold når det er bedst

Selvom skaderne og efterårets lærestreg har sat sit aftryk hos Kenneth Cortsen, har han ikke valgt at gå på kompromis med sin fodboldfilosofi. For Kenneth Cortsen er en tydelig fodboldfilosofi og spillestil lig med aggressivitet og struktur på banen.

Min fodboldfilosofi er præget af dynamisk spil og aggressiv tilgang til det. Det har været svært at få succes her og nu, da skaderne har givet os problemer. Dog ser jeg en positiv udvikling, især fra de unge spillere der griber chancen og implementerer grundprincipperne fra spillestilen

Kenneth Cortsen

De unge spillere har skulle bære et stort ansvar på kort tid. At skulle vænne sig til et højere niveau og samtidig lære grundprincipperne har været en af opgaverne, Kenneth Cortsen har brugt mange timer på træningsbanen.

- Det er ligesom at starte forfra, dog er det positivt at se, at de unge har kunne tage imod informationer på relativ kort tid og samtidig vise det på banen.

Fornuftig trup med dygtige spillere

AaB har haft et meget stille transfervindue. Truppen består af en række dygtige spillere. Dog har de sene skader ikke været positivt samtidig med, at klubbens transfervindue ikke har været så succesfuld. Klubben har nemlig fået flere skader efter transfervinduets lukketid og det har bekymret Cortsen. På trods af det, har cheftræneren stadig den positive hat på, i og med, at klubben har fået tilknyttet en stærk angriber i Nicole Robertson fra B93, med rødder i Californien

Jeg har en rigtig stærk trup. Skaderne er selvfølgelig et hårdt slag for os, men tilknytningen af Nicole Robertson fra B93 har været en gevinst for os i et ellers meget stille transfervindue der også er med til at udstille nogle af kvindefodboldens problemer på dansk grund, hvor der ikke er et stort udbud af spillere, og hvor grundprincipperne for scouting og rekruttering af spillere ikke er så veludviklede i forhold til hjælpemidler fra teknologi og data som på herresiden.

Kenneth Cortsen

Cortsen lægger heller ikke skjul på, at han forventer en masse af den talentfulde spiller (Nicole Robertson, red.) der med sin brede erfaring kan give truppen noget ekstraordinært. Dertil lægger han ikke skjul på, at der nogle unge spillere, der skal løfte sig endnu mere end hidtil, da niveauet er meget højere end på ungdomsholdene.

- Jeg forventer selvfølgelig meget af Nicole Robertson. Jeg håber hun vil vise stor karakter, da hun har noget erfaring og er en kæmpe profil på holdet. Hvad angår de unge spillere, så skal de klø på og vise at de har niveauet til at spille i Kvalifikationsligaen. Det har været svært for dem, men jeg tror på, at vi kan få de sidste detaljer på plads inden første kamp.

Et hårdt forår i vente

Kenneth Cortsen lægger ikke skjul på, at foråret bliver en af de hårdeste for AaB. De unge spillere har taget enormt stort ansvar, men det er ifølge Cortsen ikke nemt at erstatte stamspillerne. Spillere som Emma Nødelund der er forsvarets hjerte, Laura Frank, Pernille Pedersen samt Gry Thrysøe, midtbanegeneralerne, er nogle afgørende spillere i truppen, som lige nu er uerstattelige.

- Alle seks hold har ambitioner om at rykke op i Gjensidige Kvindeliga, så der bliver virkelig kamp om de to oprykningspladser. Vi har nogle vigtige stamspillere, vi skal holde på og de skal blive ved med at levere. Det samme gælder unge profiler som Cornelia Kramer, Mathilde Rasmussen og Line Andersen. Det kræver, at vi arbejder ekstra hårdt på træningsbanen så vi kan drille de resterende hold i Kvalifikationsligaen.

Der var også tid til at rose modstanderne i Kvalifikationsligaen, som Kenneth Cortsen har beundret meget i vinterpausen.

Odense Q og BSF bliver virkelig nogen hårde modstandere. Deres erfaring fra landets bedste række, kan virkelig give dem noget ekstra i disse ”finaler”. Derudover er HB Køge med deres aggressive udmelding også en stor trussel i lighed med B93, der også plejer at have et godt set-up. Alle hold har store ambitioner, så det bliver virkelig en hård nød at knække

Kenneth Cortsen

Sidste gang lykkedes det ikke AaB at kvalificere sig til Gjensidige Kvindeliga, men der var en masse positive ting at tage med. Det har blandt andet også gjort, at spillerne og trænerstaben har holdt ambitionerne i top.

- Desværre lykkedes det os ikke sidste gang at kvalificere os til Gjensidige Kvindeliga. Men vi er forsat ydmyge om den opgave der venter os. Vi står væsentligt bedre nu, end vi på noget tidspunkt før har gjort. Selvom skaderne har gjort ondt, forventer vi at blive klar og parat til en masse intense kampe, afslutter Kenneth Cortsen.