AGF og Jyllands to største klubber etablerer fælles kvindeelitehold

AGF Og Jyllands To Største Klubber Etablerer Fælles Kvindeelitehold
Tilbage
11. marts 2020
VSK Aarhus, IF Lyseng og AGF går nu sammen om at danne eliteoverbygningen AGF Kvindefodbold ApS, der skal styrke pige- og kvindeelitefodbolden i Aarhus og fra den kommende sæson repræsentere byen i Gjensidige Kvindeligaen og U18 DM.
Der kan ikke findes nogle resultater.

PRESSEMEDDELELSE FRA AGF, VSK AARHUS OG IF LYSENG

 Gennem mange år har Aarhus været en fast del af toppen af dansk pige- og kvindefodbold. For at fastholde og udbygge denne position har AGF og Jyllands to største klubber – IF Lyseng og VSK Aarhus – nu forenet kræfterne i en ny elitesatsning under navnet ’AGF Kvindefodbold’.

- I AGF har vi gennem længere tid med stor interesse fulgt med i den positive udvikling, kvindefodbolden har gennemgået både nationalt og internationalt, og vi har også fået forskellige opfordringer fra klubber i Aarhus til at engagere os. Et samarbejde omkring kvindefodbolden med Jyllands to største klubber på medlemssiden, IF Lyseng og VSK Aarhus, flugter godt med vores fokus på at favne hele byen, og det er med til at brande AGF endnu stærkere både lokalt og nationalt. Vi vil gerne være med til at understøtte, at Aarhus fortsat kan være med til at præge toppen af dansk kvindefodbold, og at de bedste spillere bliver i byen. Det har samtidig været vigtigt for os, at der bliver skabt en bæredygtig, uafhængig model for elitefodbolden på pige- og kvindesiden – både sportsligt, økonomisk og organisatorisk - og den opgave vil vi i AGF i fællesskab med VSK Aarhus, Lyseng og forhåbentlig resten af byen gerne være med til at løfte, siger Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF.

"Det har samtidig været vigtigt for os, at der bliver skabt en bæredygtig, uafhængig model for elitefodbolden på pige- og kvindesiden – både sportsligt, økonomisk og organisatorisk"

Jacob Nielsen, adm. direktør AGF

Hos både VSK Aarhus og IF Lyseng ser man spændende perspektiver i den nye eliteoverbygning.

- Med den gode udvikling, der sker i pige- og kvindefodbolden, kan vi i VSK Aarhus, inden for rammerne af en amatørklub ikke længere løfte den økonomi og professionalisme, der skal til for at fastholde og udvikle det sportslige niveau og efterleve de stigende licenskrav. Derfor er vi også glade for, at vi sammen med AGF og IF Lyseng er nået til enighed om denne eliteoverbygning, som er det helt rigtige for byen. Kvinde- og pigefodbolden i Aarhus har et enormt potentiale, og ved at slå kræfterne sammen kan vi i endnu højere grad skabe et helt unikt elitetilbud til gavn for ikke bare Aarhus, men dansk fodbold, siger Leif Gjørtz Christensen, formand i VSK Aarhus.

- I Lyseng har vi de seneste 10 år arbejdet hårdt for at skabe et attraktivt talentudviklingsmiljø. Vi er nået langt, og vi ser den nye overbygning med VSK Aarhus og AGF som det næste skridt i udviklingen og muligheden for at fastholde vores talenter i byen og give dem et stærkt tilbud. Hvis vi stadig skal kunne fastholde og tiltrække dygtige spillere og trænere, kræver det et endnu større setup hele vejen rundt, og det får vi med det nye samarbejde, som vi har store forventninger til, siger Flemming Jensen, bestyrelsesmedlem i IF Lyseng.

Eliteoverbygningen omfatter kvindeliga-holdet i Gjensidige Ligaen og U18 DM, der fra den nye sæson vil komme til at spille under navnet AGF og i AGF’s spilledragt. Spilletrøjerne vil blive prydet af Arbejdernes Landsbanks logo. Danskernes foretrukne bank for 11. år i træk bliver hovedsponsor for AGF Kvindefodbold.

- Det er ikke nyt for Arbejdernes Landsbank at bakke op om pige- og kvindefodbold. Siden 2017 har vi været involveret i det danske kvindelandshold, og da vi hørte om den nye satsning i Aarhus, var vi straks tændt. Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med AGF, og vi er stolte over at kunne være med til at løfte pige- og kvindefodbolden i Aarhus, siger Peter Froulund, branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank.

"Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med AGF, og vi er stolte over at kunne være med til at løfte pige- og kvindefodbolden i Aarhus"

Peter Froulund, branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank

Facts om AGF Kvindefodbold

- Der er etableret et anpartsselskab ’AGF Kvindefodbold ApS’, hvor AGF A/S ejer 80 % og VSK Aarhus og IF Lyseng hver især ejer 10 %.

- Samarbejdet omfatter et hold i Gjensidige Kvindeligaen og U18 DM, der spiller på henholdsvis VSK Aarhus’ licens og IF Lysengs licens.

- IF Lyseng og VSK Aarhus har henholdsvis 349 og 343 pige- og kvindespillere, hvilket udgør ca. 20 % af alle pige- og kvindespillere i Aarhus Kommune.

- De to hold vil fra sæsonen 2020/21 skifte navn til AGF og spille i AGF’s spilletøj.

- AGF Kvindefodbold ApS vil have spillere på både ungdoms- og seniorlandshold.

- Kvindeliga-holdet vil træne og spille kampe på Vejlby Stadion, mens U18 DM vil have Lyseng Stadion som fast base.

- Marie Greve er pr. 01.05.2020 ansat som chef for AGF Kvindefodbold i en fuldtidsstilling.

- Arbejdernes Landsbank bliver hovedsponsor for AGF Kvindefodbold.

- Ansøgning om overbygningsaftalen er indsendt til DBU, og etableringen af AGF Kvindefodbold ApS er en realitet, når DBU har godkendt den – ligesom Lysengs deltagelse også skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling.

For yderligere oplysninger:

AGF: Kontakt kommunikationschef Søren Højlund Carlsen på 4114 1152

VSK Aarhus: Kontakt formand Leif Gjørtz Christensen på 2096 0339

IF Lyseng: Kontakt bestyrelsesmedlem Flemming Jensen på 4061 2535