Kvindeliga-klubber træner fuldt igen

Kvindeliga-klubber træner fuldt igen
Tilbage
15. maj 2020
Klubberne i Gjensidige Kvindeliga kan gå i gang med fuld holdtræning, efter DBU og Kvindedivisionsforeningen har en træningsprotokol klar.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Kulturministeriet meldte lørdag den 9. maj ud, at Gjensidige Kvindeliga kan åbne under samme retningslinjer som 3F Superligaen og NordicBet Ligaen.

Siden har DBU og Kvindedivisionsforeningen arbejdet tæt sammen for at udarbejde protokoller for både afvikling af træning og turneringskampe, så kvindeliga-klubberne på forsvarlig vis kan komme tilbage på banen hurtigst muligt.

Nu er der en endelig træningsprotokol på plads, så klubberne i den bedste kvindelige fodboldrække kan komme tilbage på grønsværen og lave fuld holdtræning. Protokollen er tæt på identisk med den gældende træningsprotokol for 3F Superligaen, der er udarbejdet af Divisionsforeningen, og der er ikke slækket på de sundhedsfaglige krav. Protokollen er i overensstemmelse med myndighedernes regler for professionel udendørs idræt.

Der er som udgangspunkt ingen restriktioner omkring selve træningsindholdet. Klubberne skal dog i videst muligt omfang forsøge at holde en meters afstand spillerne imellem, mens brug af hænder og hoved også bør begrænses. Her er målmanden dog undtaget.

KoldingQ trænede allerede torsdag under de nye retningslinjer. Målmand Lene Christensen kan ikke få armene ned i ren glæde over igen at få græs under støvlerne sammen med holdkammeraterne:

”Det var en forløsning og helt vildt rart at være samlet alle 26 spillere og træne med fysisk kontakt. Det føltes virkelig som en normal træning, og det har vi alle savnet. Nu håber jeg bare, at vi kan spille kampe snart,” siger Lene Christensen.

Mette Bach, bestyrelsesmedlem i Kvindedivisionsforeningen og i DBU, jubler over den positive fremdrift i arbejdet for at sparke Gjensidige Kvindeliga i gang igen.

”Først og fremmest er det skønt, at vi nu kan sende klubberne ud på træningsbanen igen. Spillerne har savnet at kunne træne med alle deres holdkammerater. Nu arbejder vi i DBU og i Kvindedivisionsforeningen benhårdt for at sikre, at bolden snart ruller til kampe i kvindeligaen,” siger Mette Bach Kjær.

Samtidigt nærmer der sig en løsning på en COVID-19-testplan for Gjensidige Kvindeliga, der sikrer, at turneringskampe kan genoptages inden længe. Når køreplanen for næste skridt i genoptagelsen af Gjensidige Kvindeliga ligger klar, vil DBU og Kvindedivisionsforeningen melde dette ud.

Forårs-sæsonen i kvindeligaen skulle være begyndt i slutningen af marts, men nåede aldrig at komme i gang på grund af corona-krisen. Husk, at du som altid kan finde de seneste nyheder, video-reportager, spillerinterviews, stilling, kampprogram og meget mere her på på kvindeliga.dk.

Procedure ved træning for kvindeliga-klubberne: