En intens første spillerunde er færdigspillet og de første vigtige point er fordelt.

Af: Kvindeliga.dk / foto:fodboldbilleder.dk

Det var endelig igen tid til Gjensidige Kvindeliga. Det var tydeligt, at se at spillerne var sultne, efter igen, at spille om point. Specielt Sarah Dyrehayge fra FC Thy-ThistedQ var klar og cementerede en flot dag med et hattrick i Aarhus. Læs mere om de enkelte kampe, og få overblikket over resultaterne herunder.

Gjensidige Kvindeliga Medaljeslutspil

FC Nordsjælland - Fortuna Hjørring: 0-2

Der var inviteret til topkamp i Farum og efter en halv times spil, fik Fortuna Hjørring bragt sig i front på et flot venstreskud af Caroline Møller. 1-0 til gæsterne, som også havde siddet på en stor del af den første halve time. Kampen bølgede frem og tilbage, men det var gæsterne, der formåede at gøre sig farligst på den sidste del af banen. Gæsterne fra Hjørring kunne gå til pause med en 1-0 føring.

FC Nordsjælland meldte sig mere på banen, ved anden halvlegs begyndelse, men gæsterne fra Hjørring pressede stadig på. Nogle gode aktioner fra den amerikanske forsvarsspiller Brianne Reed, holder hjemmeholdet inde i kampen. Alligevel bliver det efter 59 minutters spil 2-0 til gæsterne fra Hjørring, da den kun 18-årige Sofie Lundgaard får Fortuna på 2-0 i et regnfyldt Right to Dream Park.

Efter 71 minutter, afbrydes kampen kortvarigt grundet tordenvejr og meget kraftig regn. Kampen bliver dog hurigt genoptaget, og den spilles færdig i flot solskin. Det slutter 0-2 i Farum, og Fortuna Hjørring rejser hjem til Nordjylland med to point ned til deres nærmeste forfølger Brøndby.

Allerede i næste weekend, er det igen tid til Gjensidige Kvindeliga. Topholdet fra Fortuna Hjørring, tager hjemme imod VSK Aarhus lørdag 13. juni kl. 14.00. Den kamp er også ugens tv-kamp, det betyder, at du kan se kampen live på Eurosport 2 og Dplay fra kl. 14.00 lørdag eftermiddag.

FC Nordsjælland skal til Kolding og kæmpe om tre yderst vigtige point, for at hænge på i toppen af ligaen og bevare medaljekampen inden for rækkevidde.

Brøndby IF - KoldingQ: 1-0

En lang pause og 22 sultne spillere var klar til at kæmpe for vigtige point, da der blev fløjtet op i Brøndby denne lørdag eftermiddag. Det blev dog en målløs første halvleg, der sluttede 0-0, trods et stort boldovertag til hjemmeholdet.

Brøndby skal have point, for ikke allerede nu, at skabe et stort hul, op til ærkerivalerne fra Fortuna Hjørring, der sejrede i Farum. Hele 87 minutter skulle der gå, før Caroline Pleidrup fandt vejen til netmaskerne og sikrede hjemmeholdet en yderst vigtig sejr i sæsondebuten.

I næste weekend skal Brøndby en tur til Thisted, hvor ligaens nr. 3 venter i et spændende opgør om tre vigtige point. KoldingQ tager hjemme imod FC Nordsjælland og her er kravet en sejr, hvis hjemmeholdet ikke skal isolere sig selv i bunden af ligaen.

VSK Aarhus - FC Thy-ThisedQ: 1-3

VSK Aarhus tog hjemme imod FC Thy-ThistedQ. Hjemmeholdet skulle have en sejr, for ikke allerede inden sæsonens begyndelse, at isolere sig i bunden af tabellen. Men det var gæsterne fra Thisted, der først fik hul på bylden, da Sarah Dyrehauge efter 23 minutter fik bragt gæsterne fra Thy i front. Kort inden pausen, fik hjemmeholdets Olivia Møller Holdt bragt balance i regnskabet og sikret en pausestilling på 1-1.

Efter en times spil fik FC Thy-Thisted endnu en gang bragt sig i front, da Sarah Dyrehauge igen fandt vejen til netmaskerne og kun fem minutter senere slog hun fast, at hun er klar til slutspillet, da hun bringerne gæsterne i front 3-1 og altså starter medaljeslutspillet med et flot hattrick.

I næste spillerunde, lørdag 13. juni kl. 14.00, skal VSK Aarhus en tur til Hjørring, hvor ligaens tophold venter i en hård kamp om tre point. Den kamp kan du se live på Eurosport 2 og Dplay. FC Thy-ThistedQ tager hjemme imod Brøndby, den kamp vises live her på kvindeliga.dk, det er også kl. 14.00.

Gjensidige Kvindeliga Kvalifikationsspillet

Vilbjerg - HB Køge: 0-2

Vilbjerg tog lørdag eftermiddag imod HB Køge, der har store ambitioner om oprykning og om for alvor at gøre sig til i toppen af dansk kvindefodbold. Hvis den ambition skal holde, var kravet for gæsterne en sejr i første spillerunde. En målløs første halvvej, så i første omgang ud til at sætte en stopper for de første tre point.

Men HB Køge lagde hårdt ud i anden halvleg og der var kun lige fløjtet op, da gæsternes Cecilie Buchberg sendte HB Køge mandskabet i front; 1-0. Efter 69 minutters spil øgede Madalyn Ann Pokorny førringen og sikrede HB Køge en 2-0 sejr over Vildbjerg i sæsonens første kamp.

I næste weekend tager Vildbjerg en tur til Odense, den kamp vises live her på kvindeliga.dk, lørdag 13. juni kl. 14.00. HB Køge tager hjemme imod BSF. Du kan holde dig orienteret om resultaterne her på siden.

B.93 - OdenseQ: 1-2

OdenseQ var taget til Østerbro, hvor B93 ventede i sæsonens første opgør i Gjensidige Kvindeliga Kvalifikationsspillet. OdenseQ kommer bedst fra start og bringer sig allerde efter 26 minutters spil i front, på mål af Julia Hansen. 0-1 til OdenseQ bliver også pauseresultatet på Østerbro.

Efter 58 minutter fik hjemmeholdet også fundet boldens vej til mål og Silke Sofie Holme Bonnén bringer balance i regnskabet. Det så længe ud til at ende uafgjort i sæsonåbningen på Østerbro, men dybt inde i overtiden scorede hjemmeholdets Selma Svendsen selvmål og det ænder med en 1-2 sejr til gæsterne fra OdenseQ.

I næste weekend tager OdenseQ hjemme imod Vildbjerg, det er lørdag 13. juni kl. 14.00, den kamp kan ses live på kvindeliga.dk. B.93 skal en tur til AaB, det er lørdag 13. juni kl. 15.00, den kamp vises ligeledes på kvindeliga.dk.

BSF - AaB: 1-3

Hjemmeholdet havde et hårdt efterår i Gjensidige Kvindeliga og hvis de stadig skal være med i den bedste række i næste sæson, skal der hives nogle sejre hjem i Kvalifikationsspillet. De starter da også med at bringe sig i front hjemme mod AaB efter 35 minutters spil. Maja Albertsen står for sommerens første scoring. BSF går til pause 1-0.

I anden halvleg gik det stærkt og AaB fik på kun tre minutter vendt opgøret til deres fordel, da Nicole Robertsen efter 61 minutters spil, bringer balance i regnskabet og kort efter bringer Cornelia Kramer gæsterne i front. 2-1 til AaB. Gæsternes Pernille Skrydstrup Pedersen lukker kampen efter 74 minutters spil, og sikrer gæsterne fra AaB en 3-1 sejr i Ballerup.

I næste spillerunde tager AaB hjemme imod B.93, det er lørdag 13. juni kl. 15.00, den kamp vises live på kvindeliga.dk. BSF skal en tur til HB Køge, den kamp spilles søndag 14. juni kl. 14.00.

Du kan altid holde dig opdateret om seneste nyt fra Gjensidige Kvindeliga, både Medaljeslutspillet og Kvalifikationsspillet her på siden og allerede i næste weekend går det igen løs med anden spillerunde.