Ny turneringsstruktur for 1. division kvinder

Ny Turneringsstruktur For 1 Division Kvinder
Tilbage
23. juni 2020
Der kommer til at være flere hold, man skal holde øje med, når den nye sæson åbner for Danmarksserien og kvindernes 1. division. På grund af suspenderingen af nedrykning i indeværende sæson, bliver begge rækker udvidet i antallet af hold, hvilket giver dem en ny turneringsstruktur.
Der kan ikke findes nogle resultater.

Af: DBU Kommunikation 

DBU’s Breddekomite har vedtaget ny turneringsstruktur i Danmarksserien (herrer) og DBU’s Kvindeeliteudvalg har vedtaget ny turneringsstruktur i  kvindernes 1. division i sæsonen 2020/2021, begge efter indstilling DBU’s turneringsadministration.

Kvinde 1. division afvikles lige som Danmarksserien med fire hold mere end normalt i den kommende sæson. Strukturen for kvinde 1. division i 2020/2021 ser ud som følger:

  • 20 hold inddeles i fire puljer á fem hold.
  • Holdene møder hinanden to gange, hjemme og ude, hvilket giver otte kampe fordelt på ti runder. Herefter dannes henholdsvis to rækker med fire hold (grundspil oprykning, øst og vest). Nr. 1 og 2 i denne række (i alt fire hold) rykker op i forårets Kvalifikationsspil om to pladser i Gjensidige Kvindeliga.
  • Med de resterende 12 hold dannes to rækker (grundspil nedrykning øst og vest) med seks hold i hver af holdene fra nr. 3 til 5 i de to geografiske puljer. I 1. division øst og vest spilles der om point til forårets nedrykningsspil. Holdene spiller 2 gange, ude og hjemme, mod de hold fra den modsatte pulje, mens resultaterne mod holdene fra samme pulje tages med videre i den nye turnering.
  • Sammen med de fire hold, der ikke kvalificerede sig fra grundspil oprykning, øst og vest, samles de 16 hold i to puljer og spiller for at undgå nedrykning til Kvindeserien.
  • De fire nederste hold i hver pulje rykker ned i Kvindeserien og erstattes af i alt fire oprykkere fra Kvindeserien (2 fra Øst og 2 fra Vest)
  • Dermed vil der igen fra sæsonen 2021/2022 være 16 hold i kvinde 1. division

Kvindernes 1. division har sæsonstart 8. august.